To je to što me zanima!

Za pogodovanje: Lovrinčević i Prskalo oslobođeni su optužbi

Nepravomoćno su oslobođeni optužbi da su Sklad Gradnji omogućili izgradnju odmorišta uz autocestu kod Ploča i time oštetili HAC za više od 58,5 mil. kuna
Vidi originalni članak

Jurica Prskalo i Marijo Lovrinčević, bivši predsjednik i bivši član Uprave Hrvatskih autocesta, nepravomoćno su u ponedjeljak oslobođeni optužbi da su Sklad Gradnji omogućili izgradnju odmorišta uz autocestu kod Ploča koje nije bilo predviđeno i time oštetili HAC za više od 58,5 milijuna kuna. 

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jasna Galešić odbacila je tvrdnje iz optužnice da su zlouporabili položaj i ovlasti kako bi privatnoj tvrtki omogućili izgradnju neplaniranog i nepotrebnog pratećeg uslužnog objekta na dionici Ploče 1 - Luka Ploče pozivajući se, kako je tvrdilo tužiteljstvo, na potrebe Luke Ploče za kamenim materijalom koji je Sklad Gradnja prikupila tijekom izgradnje odmorišta. 

Dvojicu bivših čelnika HAC-a teretili su i da su od Konstruktora, vodeće tvrtke konzorcija koji je gradio tu dionicu autoceste, zatražili da za radove na odmorištu angažira upravo Sklad Gradnju kojoj su, navodno, pogodovali u još nekim poslovima.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ljubica ljubičica_1 02.02.2016.

    Osobno misli da niko nema na svjetu tako loše suce! Oni osude babu koja prodaje stare hlaće a kriminalce što popale milijone NE.

  • OrcaPerestrojka 01.02.2016.

    Amerika je imala Capone-a i društvo. Mi imamo HAC.

  • Sigmund Freud 01.02.2016.

    Niti su ovi HDZ-ovci niti su izvođači HDZ-ovci nema veze s vezom , samo lupetate bez veze.I jedan i drugi okorjele komunjare.

Komentiraj...
Vidi sve komentare