To je to što me zanima!

Za postavljanje eksploziva su kažnjeni radom za opće dobro

Četvorica Vodičana, koji su prošle godine na zagrebačkom glavnom trgu postavili eksplozivnu napravu, nagodili su se s tužiteljima. Dvojica su kažnjena uvjetno
Vidi originalni članak

Četvorica Vodičana koji su u siječnju prošle godine na zagrebačkom glavnom trgu postavili eksplozivnu napravu nagodili su se s tužiteljima i zatvorske su kazne zamijenili radom za opće dobro. Dvojica njihovih pomagača su kažnjeni uvjetno. 

Vodičani će sudske troškove morati platiti 460.000 kuna. Najveći trošak od 200.000 kuna morat će platiti prvooptuženi Tomislav Duvnjak koji će morati odraditi 730 sati društveno korisnog rada. Domagoj Šprljan će, umjesto deset mjeseci zatvora, odraditi 600 sati i platiti 80 tisuća kuna troškova, dok će trećeoptuženi Tomislav Strikoman uz 730 radnih sati zbog sudskih troškova ostati bez 60 tisuća kuna. 

Ivan Tubić će umjesto osam mjeseci zatvora raditi 480 sati, a poput uvjetno osuđenih Lovre Birina i Ivana Šprljana platit će 40 tisuća kuna troškova. Birin je dobio jednogodišnju zatvorsku kaznu ali u zatvor neće ići ako u idućih pet godina ne ponovi nedjelo. Šprljan je dobio deset mjeseci uvjetno na rok kušnje od četiri godine.  

Idi na 24sata

Komentari 109

  • sime x 25.10.2014.

    za postavljanje expozivne naprave se dobije rad za opce dobro a za svadju sa policajcem 8 mjeseci zatvora i to 2 mjeseca remetinca i 6 mjeseci lipovice.

  • ZAGREBČANIN_2 25.10.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • GARFILD 25.10.2014.

    Smiješne kazne za terorizam

Komentiraj...
Vidi sve komentare