To je to što me zanima!

Za prekršaje naplaćivali veće kazne i novac uzeli za sebe

Osim trojice policajca koji su predani pritvorskom nadzorniku te su privremeno udaljeni iz službe, policija je kazneno prijavila dvojicu s područja Zagreba koje sumnjiče da su policajcima dali mito
Vidi originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i Policijske uprave zagrebačke, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, su istražili tri policajca (1970., 1972. i 1985.) PU brodsko-posavske. Sumnja se da su zlouporabili položaj i ovlasti i primali mito, dok dvoje ljudi s područja Zagreba sumnjiče da su davali mito. 

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su policijski službenici, u više navrata, od ožujka 2019. godine do siječnja 2020. godine, prilikom obavljanja redovnih policijskih poslova u smjeni, naplatili novčane kazne od više osoba za počinjene prometne prekršaje u iznosu većem od zakonski propisanog, dok su novčanu razliku zadržali za sebe. U jednom slučaju su, uz naplatu novčane kazne u manjem iznosu, policijski službenici primili i mito od 44-godišnjaka i 47-godišnjaka s područja Zagreba - objavila je policija. 

Osumnjičeni policajci su predani pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih policija podnijela kaznenu prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Protiv dvojice osumnjičenih s područja Zagreba (44-godišnjaka i 47-godišnjaka) policajci su podnijeli kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Davanje mita".

Odlukom načelnika policijske uprave, policajci su privremeno udaljeni iz službe, do okončanja postupka.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ichbin2 30.05.2020.

    jarca, silna hapšenja u predizborne svrhe u najdomubuljnijoj stranki, valjalo bi izbore svaki mjesec, ali nekako ne vjerujem da bi pomoglo, to je komentar napamet i zaključak nakon nekoliko pročitanih naslova u zadnjih par dana, znači ovaj ni nekoliko sličnih naslova me ne može uvjerit da je ovo put u bolju budučnost

  • Maddog 29.05.2020.

    Sigurnost i povjerenje????? Više ili manje.....

  • zgbzagreb 29.05.2020.

    A ova dvojica iz Zagreba iz PKP-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare