To je to što me zanima!

Za primanje mita dvije godine zatvora za profesora anatomije

Zlatko Kelović, izvanredni profesor na Zavodu za anatomiju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, priznao je da je prodavao ispite i s Uskokom se nagodio
Vidi originalni članak

Zlatko Kelović, izvanredni  profesor na Zavodu za anatomiju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, priznao je da je prodavao ispite i s Uskokom se nagodio na dvije godine robije. Pored toga vratit će i 2500 eura , koje je dobio od studenata za prolazak ispita iz anatomije. 

U optužnici Kelovića se teretilo za pet kaznenih djela. On je kao profesor na katedri za anatomiju organizirao razgranati koruptivni lanac. On je, tvrde u USKOK-u, u rujnu 2012. za novčanu naknadu studentima omogućio prolazak na ispitu iz anatomije, a u 'koruptivnu hobotnicu' uvukao je asistentice i službenike na katedri. 

Prije njega s Uskokom se nagodilo i četvero posrednika preko kojih su studenti dolazili do Kelovića koji je za ispite uzimao od 500 do 2000 eura. Dvoje optuženika osuđeno je na uvjetne kazne, a dvoje na šest mjeseci zatvora koji im je zamijenjen radom za opće dobro na slobodi.

Ostalih šestero optuženih, među kojima su i suprug i sin bivše zamjenice glavnog državnog odvjetnika Božo i Hrvoje Lončar, na zagrebačkom Županijskom sudu pojavit će se za tjedan dana.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • šiš 12.05.2013.

    Oni koji kupuju ispite kupuju i radna mjesta,sa završenim fakultetima bleje ko telad. A pošteni studenti trunu na burzi.

  • Duro 11.05.2013.

    Eto ti pravne drzave i pravosudja na djelu. Za par kobasica ili whisky mita dobijes 2 godine a ako si politicar, drpis milijune, pregazis dvojcu, prevaris narod, dovedes u opasnost po zivot stotine, otjeras na burzu rada tisuce......slobodno seces ulicom i bahatis se novim sluzbenim vozilom, vecom placom i drugim privilegijama. Suci moji dragi bas ste pijuni u rukama politike, pi.zde i dubrad koja nema snage i morala casno obavljat svoj posao. Cudimo se onda zasto se citava drzava gusi u kriminalu, korupciji, placki. VI STE KRIVI!!!!!

  • čamil 11.05.2013.

    A zašto profesori nisu zaštićeni kao na primjer suci??

Komentiraj...
Vidi sve komentare