To je to što me zanima!

''Za rat u Jugoslaviji kriv MMF, Crna Gora je cijela kriminalna''

Stručnjaci za strateške analize Stratfor su 2009. analitičare upozorili da u bivšoj Jugoslaviji trebaju posebno paziti na ekonomski motivirana socijalna nezadovoljstva
Vidi originalni članak

U internom memorandumu američkog instituta Stratfor iz 2009. koji je objavio Wikileaks, stoji kako MMF snosi dio krivnje za rat u bivšoj Jugoslaviji. Analitičari su upozoreni na načine na koje uzimaju informacije s područja Jugoslavije te se spominje kako je kako su mjere štednje koje je MMF uspostavio izazvale društvene nemire koji su djelomično krive za rat. 

- Zbog globalne recesije bilo koji ekonomski pokazatelji regije su važni. Pazite na nerede uslijed krize u kojima sudjeluju radnici i sindikati. Nemojte zaboraviti da su mjere štednje MMF-a nametnute Jugoslaviji djelomično krive za početak rata. Moramo voditi računa o bilo kakvom ekonomski motiviranom socijalnom nezadovoljstvu - stoji u memorandumu. 

Nadalje se napominje kako je BiH ''ključ regije'' te da treba paziti na etničke odnose u tom dijelu bivše države. Stratfor je ocijenio kako je stopa kriminala na Balkanu izrazito visoka, a ponajviše u Hrvatskoj. Slično se tvrdi i za Makedoniju i Crnu Goru, za koju tvrde da je cijela zemlja ''organizirani kriminal''. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • laky145 02.03.2012.

    ako je bih kljuc vrata i stok su u p.... m........-samo interesi

  • gmn 02.03.2012.

    ako u ovom ima istine a i.. sigurno?? znaci sad je na redu Grcka MMF,Sindikati,protesti........? samo im treba jedan Srbin i Hrvat da ima ko pocet..................pravit se popametan.................

  • templar73 02.03.2012.

    Pa nismo ni sumnjali u to da je netko izvana imao prste u tome, pa ipak uvijek treba nekome prodati oružje a 90tih smo to bili nažalost mi, samo je žalosno da smo mi pali na tu fintu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare