To je to što me zanima!

'Za sada su sve opcije otvorene'

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio je u srijedu da bi u idućih 10 do 15 dana mogli donijeti odluku o provedbi ovrha, poručivši kako su za sada sve opcije otvorene
Vidi originalni članak

"Za sada su sve opcije otvorene, tako da ćemo u relativno kratkom roku donijeti odluku i izvjestiti o tome javnost i zabrinute građane kojima prijete ovrhe", rekao je Malenica novinarima.

Podsjećajući da Vlada u srpnju produžila zastoj provedbe ovrha na dodatnih tri mjeseca, Malenica je rekao da prate situaciju, posebice vezano uz epidemiju koronavirusa.

BIT ĆE TEŠKO... Odustaje se od otplate duga na rate, ovrhe će ići u dva vala...

Zadnjih su dana odradili više sastanaka u Ministarstvu pravosuđa i uprave s predstavnicima vjerovnika, ovršenih i blokiranih građana, odvjetničke komore i dr. pa će u što kraćem roku, prije 18. listopada, donijeti odluku.

Malenica je ustvrdio da se kroz mandat ove Vlade broj blokiranih građana smanjio s 370.000 na 229.000, a pritom se povećao iznos plaće koji je izuzet iz ovrhe i dr.

Smatra kako postoji razumijevanje predstavnika vjerovnika i ovršenih i blokiranih građana da se kroz razgovore nađe zajednički dogovor na zadovoljstvo obaju strana.

KLUB MOSTA: Traže vraćanje ovrha na sudove

Ide se za time da u budućnosti smanje troškove čitavog postupka te da im u fokusu budu i vjerovnici i ovršeni građani kojima trošak postupka ne odgovara.

Malenica kaže da Fina ima u svom sustavu oko 170.000 ovrha, a procjenjuje se da je riječ o 30.000 do 40.000 građana, od kojih svaki ima prosječno tri do pet ovrha.

"To je jedini egzaktni podatak koji imamo u vezi ovrha", kaže ministar pravosuđa i uprave.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare