To je to što me zanima!

Za slijetanje zrakoplova CA u Rim kriv je 'Franjo Tuđman'

Agencija za civilno zrakoplovstvo dodaje kako će sada postupiti u skladu sa Zakonom utvrđenim ovlastima, 'a u interesu neometanog i objektivnog vođenja daljnjih postupaka'
Vidi originalni članak

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo provela je istragu vezano uz slijetanje zrakoplova zračnog prijevoznika Croatia Airlines na letu OU664 Zagreb-Dubrovnik na aerodrom Fiumicino u Rimu  17. lipnja 2017. godine. 

- Temeljem utvrđenog činjeničnog stanja nesporno je da MZLZ nije, na upit zračnog prijevoznika Croatia Airlines, jasno i nedvojbeno potvrdio da je u mogućnosti prihvatiti predmetni zrakoplov na Zračnoj luci Franjo Tuđman, čime nije bio osiguran prihvat zrakoplova, putnika i prtljage za vrijeme otvorenosti Zračne luke, a što je u suprotnosti s člankom 39. stavkom 1. i stavkom 4. Zakona o zračnom prometu (Narodne novine, broj 69/09, 84/11, 54/13, 127/13 i 92/14) - priopćila je Agencija. 

Agencija dodaje kako će sada postupiti u skladu sa Zakonom utvrđenim ovlastima, 'a u interesu neometanog i objektivnog vođenja daljnjih postupaka'.

- O utvrđenim činjenicama kao i detaljima provedenog postupka nismo u mogućnosti javno istupati - navode u Agenciji. 

Podsjetimo, zrakoplov Croatia Airlinesa na letu OU664 iz Zagreba za Dubrovnik u noći između 16. i 17. lipnja se zbog iznenadne bure na dubrovačkom području trebao vratiti u Zagreb, ali je preusmjeren u Rim.  

Tvrtka Croatia Airlines izvijestila je da se tako odlučilo jer u Hrvatskoj oko ponoći više nije bila otvorena ni jedna zračna luka. Iz Zračne luke je zatim priopćeno da su bili spremni prihvatiti zrakoplov, ali nisu dobili službeni zahtjev. 

U ponedjeljak navečer je nakon sastanka predstavnika Zračne luke i CA, iz Zračne luke priopćeno da je taj slučaj posljedica potrebe brzog odlučivanja, "dvosmislenog tumačenja" procedure i neadekvatne komunikacije dežurnog osoblja, te je najavljena nadopuna procedure kojom će se "nedvosmisleno potvrditi" da je Zračna luka otvorena 24 sata sedam dana tjedno i tako nadopunjena će biti dostavljena Croatia Airlinesu.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Zabrinuti Jožek 22.06.2017.

    Hahaha avion zbog bure ni mogel u Zabreg,pa hajd jump to the Rome.Bulshit,pogledajte listu putnika i koga su odvezli v taj Rome..ahahah.Ak ni na popisu onda poglecte na kamere aerodroma v Rome,,ahhhaah svasta.Bas mi se ne pusi danas te fore...

  • 21.06.2017.

    Sve je tu krivo, cak i ime.

  • GENESIS_2 21.06.2017.

    nije otvorena???? znači sve piste slobodne a šalju avio u drugu državu,ma bravo,......

Komentiraj...
Vidi sve komentare