To je to što me zanima!

Za spas Imunološkog zavoda: Akcija inicijative Visia Croatica

Akcija inicijative Visia Croatica održat će se danas u 10 sati u najvećim hrvatskim gradovima na trgovima, a podržat će je čelnici Hrvatske udruge bolničkih liječnika
Vidi originalni članak

Akcija Visia Croatica održat će se danas u 10 sati u najvećim hrvatskim gradovima na trgovima ispred Hrvatske poštanske banke ili Hrvatske pošte. 

Čelnici Hrvatske udruge bolničkih liječnika podržat će akciju

- Kupovinom komanditnih uloga društva Visia Croatica d.o.o.k.d iskazat ćemo stav HUBOL-a, ali i svoj osobni stav glede rješavanja problema funkcioniranja Imunološkog zavoda d.d., Zagreb - rekli su u priopćenju. 

Podsjetimo, građanska inicijativa Visia Croatica jedina je predala ponudu od osam milijuna kuna za kupnju 54,38 posto dionica i spas Imunološkog zavoda. Očekuje se da će Državni zavod za upravljanje državnom imovinom na sjednici već ovog tjedna preporučiti Vladi da prihvati ovu ponudu. 

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) preporučila je svim svojim članovima da kupnjom barem jednog uloga od 100 kuna podrže inicijativu društva Visia Croatica za spas Imunološkog zavoda, javlja HRT.

- Postoji i interes velikih ulagača, no mi i dalje želimo da svojim ulogom svaka obitelj u Hrvatskoj postane dio Visia Croatice i spasa Imunološkog. Zato i dalje primamo uplate - rekao je Đuro Lubura, jedan od čelnika Visia Croatice. 

Nakon što je Ministarstvo zdravlja ukinulo odluku Hrvatske agencije za lijekove (Halmed) kojom su oduzeli dozvolu Imunološkom zavodu za proizvodnju krvnih derivata, Zavod očekuje da Halmed uskoro ponovno izađe u inspekciju i da im možda vrati proizvodnu dozvolu bez koje ni spas Zavoda nema smisla. Naime, time bi se, osim domaće proizvodnje lijekova iz krvne plazme, osigurao prihod za isplatu plaća.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • varešak 07.04.2015.

    Zašto država nebi kupila i pomogla imunološki zavod,i kasnije ubirala profit ?

  • krnjevo 07.04.2015.

    Zašto imam neki ludi špurijus da će ovo bit samo još jedna "priča iz Hrvatske"?

  • zeljkopž 07.04.2015.

    Spas Imunološkog Zavoda? JGL - Jadran Galenski Laboratorij, jaka hrvatska firma koja se bavi proizvodnjom lijekova nije im bila dovoljno dobra za spas Imunološkog. Tko je vlasnik VisiaCroatica?Na koji način bi oni spasili Imunološki? Nakon što ga spase da li bi ga vratili državi, ili bi Imunološki postao društveno vlasništvo svih onih koji su uplatili nešto? Ili bi postao vlasništvo nekog trećeg? Uostalom dok god je na vlasti onaj koji je Imunološkom namjerno zabranio proizvodnju i prodaju te ga time uništio Imunološki se ne može niti oporaviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare