To je to što me zanima!

Za sutkinju je zlostavljanje kćeri dio odgojnih metoda?

Djevojčica (15) je sudu ispričala kako je otac nju i mlađeg brata krivio za razvod te ih stalno vrijeđao i provocirao. Vikao joj je da je 'licemjerno govno'
Vidi originalni članak

Zagrebački prekršajni sud oslobodio je oca optužbe za zlostavljanje kćeri (15) pod objašnjenjem da je dijete moglo predvidjeti njegovu reakciju zato što je otac u sličnim situacijama i prije agresivno reagirao. Sud je maltretiranje pripisao 'roditeljskim obavezama da odgoji dijete', piše Jutarnji list. Također, ocijenili su i kako je cjelokupni postupak zapravo motiviran stjecanjem imovinske koristi majke koja se od oca razvela prije dva mjeseca. Budući da obitelj nema novca, svi su i nakon razvoda živjeli pod istim krovom. Djevojčica je sudu ispričala kako je otac nju i mlađeg brata krivio za razvod te ih stalno vrijeđao i provocirao. Sve je kulminiralo sredinom ožujka. Jednu večer djevojčica je došla kući i nije pozdravila oca. On ju je tada verbalno napao rekavši joj da je 'licemjerno govno' te da ju je on 'napravio pa ju tako može i uništiti'. Idući dan je curica s mamom otišla na policiju i prijavila oca.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 29.04.2010.

    dobivali smo batina,po riti,remenom,kablom...u skoli za uho,pocupani bili za kosu do boli... i danas smo ljudi sa vise postovanja prema starijima,moralniji vise nego sto ce nasa djeca ikada biti. danas pljuska-plavi telefon-socijalna sluzba-tebi sramota-dijete nis koristi... dobra stara vremena,gdje ste?

  • shorty 29.04.2010.

    dijete sam rastavljenih roditelja i prošla sam stvarno loše razdoblje njihove rastave! Jer je bilo svega! Neću braniti nikoga samo ću reći da je TEŠKO reći tko je u pravu jer i jedna i druga strana imaju pravo. Samo u različitim stvarima.A kad okolina sazna koje su to onda je kasno! Želim reći da su svi oko mene godinama pričali protiv mame,kako je histerična,luda,izmišlja...a ona je svo vrijeme tvrdila da će svi jednog dana vidjet da je imala pravo! I IMALA je pravo! Istina,bila je živčana-kako i nebi kad te svi rade ludom.Samo,kasno je bilo kad se saznala prava istina! Uglavnom želim reći da je teško znati tko je u pravu pa tako i u ovome slučaju.Slažem se da su djeca danas katastrofa i nemaju poštovanja prema nikome(čast iznimkama),ali tu je kriv sustav koji stalno \"reklamira\" kako djeca imaju ova prava i ona prava itd...a roditelji su sva prava izgubili.Ako te ja ne smijem po guzi onda ne znam tko smije! Sve je to dvosjekli mač!Teško je razabrati tko je u pravu!

  • niš koristi 29.04.2010.

    tragedija većine razvoda je što se bivši supružnici uglavnom prepucavaju preko nedužne djece

Komentiraj...
Vidi sve komentare