To je to što me zanima!

Za ubojstvo odvjetnika sa 105 uboda dobio 40 god. zatvora

Roberto Rubić je u siječnju divljački izmasakrirao Luju Medvidovića u osječkom naselju Sjenjak zadavši mu 105 rana. Potom je legao kraj njega i pio alkohol
Vidi originalni članak

Roberto Rubić je nepravomoćno osuđen za ubojstvo odvjetnika Luje Medvidovića i u srijedu je na Županijskom sudu u Osijeku osuđen na 40 godina zatvora. Sudac je Rubića osudio na 35 godina za teško ubojstvo i tri godine za protupravno lišavanje slobode. Nakon toga mu je izrekao objedinjenu kaznu od 40 godina zatvora. Sudac je također odredio da Rubić mora na liječenje od ovisnosti te obavezno psihijatrijsko liječenje. To je najveća dosad izrečena kazna na Županijskom sudu u Osijeku. 

On je, naime, u siječnju ušao u stan Luje Medvidovića u osječkom naselju Sjenjak, izvadio nož iz pojasa te Luju, suprugu Gordanu i njihovu bolesnu kćer Mirtu natjerao da odu s njim u odvjetnikov ured na Gajevom trgu. Pritom im je govorio da će ih sve zaklati, da je dobro naoštrio nož. U odvjetnikovom uredu je divljački izmasakrirao Luju Medvidovića nožem zadavši mu 99 ubodnih i šest reznih rana. Samo po glavi i vratu je ubo odvjetnika čak 91 put! Potom je ostao ležati pored odvjetnika, koji je umirao u mukama, te pio alkohol.

Na suđenju je Roberto Rubić izjavio da se "ne sjeća ničega" te da se ne može izjasniti o svojoj krivici. 

Tijekom boravka u istražnom zatvoru, Rubića se moralo pet puta hospitalizirati zbog štrajka glađu te prijetnje da će se ubiti.

Sudska vještakinja je navela da se Roberto već 20 godina liječi psihijatrijski, ali i da amnezija ne može biti kriterij za nebrojivost.

U psihijatrijskom vještačenju vještakinja je navela da se Roberto Rubić "pravi gluplji nego što jest" te da je njegovo ubojstvo Luje Medvidovića bilo smisleno i da je bio svjestan što radi".

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Mysterio 11.07.2013.

    Aaaa,majke ti bakine,pa šta su očekivali da uzme voćni sok da pije! Ma nije to tragedija ljudi moji,to je cijena demokracije koju smo uvezli. Nisam nigdje procitao razlog takvog ubojstva! Mozda je covijek imao razloga za to nije ga izboo radi masnih kolaca to je sigurno,mada nijedno ubojstvo nemogu da opravdam.

  • optimistika 10.07.2013.

    Koliko ono čaćić za ono jel dvoje bješe 12mj čini mi se jel moguče

  • jdn 10.07.2013.

    da je ubio nekoga drugog uz malo boljeg advokata uvjetna sa korisnim radom za drustvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare