To je to što me zanima!

Za ulazak iz BiH i Crne Gore treba vam negativan PCR test

U Hrvatsku će iz trećih zemalja moći ući samo oni koji tu dolaze radi školovanja, zaposlenja, tranzita, a mogu ući i pomorci, kao i oni koji imaju neke druge bitne osobne, obiteljske ili poslovne razloge
Vidi originalni članak

Hrvatska je uz donošenje novih odluka donijela i novi granični režim ulaska u Republiku Hrvatsku. Stožer je tako donio privremenu zabranu i ograničio prelazak, a ta odluka će se primjenjivati zaključno do 15. prosinca.

Ta odluka ponajprije se veže na ulaske iz države koje nisu članice Europske unije, poput Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

U Hrvatsku će iz tih zemalja moći ući samo oni koji tu dolaze radi školovanja, zaposlenja, tranzita, a mogu ući i pomorci, kao i oni koji imaju neke druge bitne osobne, obiteljske ili poslovne razloge.

S tim da će oni uključeni u zadnje dvije stavke, dakle pomorci ili oni s privatnim/poslovnim razlozima pri ulasku u Hrvatsku ili predočiti negativan PCR test na korona virus ili ga trebaju obaviti po ulasku u zemlju i potom biti u samoizolaciji do prispijeća negativnog nalaza.

Isto tako, uvedeno je i ograničenje trajanja boravka u Hrvatskoj, pa tako naprimjer radnici koji dođu u Hrvatsku iz BiH mogu provesti u RH maksimalno 12 sati prije nego ponovno napuste granice.

Ako hrvatski državljanin želi otići u Bosnu i Hercegovinu ili Crnu Goru iz nekih poslovnih ili obiteljskih razloga, u Hrvatskoj mora obaviti testiranje i tek tada s negativnim PCR testom ulazi u treću zemlju. Ako želi da mu se prizna taj isti test, mora se vratiti u roku od 48 sati nazad u Hrvatsku.

U slučaju da ostane duže vrijeme izvan naših granica mora se testirati u dotičnoj državi i sa tim testom ući u Hrvatsku.

Odluku Stožera pročitajte OVDJE.

 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • zmarge 07.12.2020.

    Kao u logoru... Baš me zanima dokad će nas vozati ovako. Godinama?

  • optimista 02.12.2020.

    U ovom se clanku spomijnu momentalno samo Balk.Zemlje...Al za one sta ne kontaju....Danke pravilo vrijedi i za sve Zemlje Eu....Dakle svi koji dolaze iz Zemalja Clanica Eu  za ulazak u Hrvatsku treba im neg.test..isto tako to se trazi i u zemljama Eu..po povratku iz Hrv....

  • 01.12.2020.

    Pa da ide Bozic pa treba granice zatvoriti da se neide preko kupovati nego sto vise da nasa vlada ubere pdv-a.Sve to smisljeno rade

Komentiraj...
Vidi sve komentare