To je to što me zanima!

Za život zarađuje pričajući bajke djeci, ali i odraslima

Jasna Held (49) profesionalna je pripovjedačica. Djeci i odraslima priča bajke, nastup joj traje do dva sata, a naplaćuje oko 15 kuna po djetetu
Vidi originalni članak

- Moj Dubrovnik su razarale granate. Svojoj tada 9-godišnjoj kćeri sam u skloništu ispričala bajku. Smirila nas je i obje smo se osjetile malo sigurnije - priča nam Jasna Held (49). Tri godine kasnije počela je nastupati kao profesionalna pripovjedačica. Danas ima obrt "Ptica modra" i pripovijedanjem zarađuje za život. Nastup joj traje do dva sata, uključuje jednu ili više priča, a naplaćuje oko 15 kuna po djetetu. Do sada je po vrtićima, bolnicama, domovima umirovljenika, izbjegličkim centrima i privatnim kućama ispričala tisuće priča. Samo je “Crvenkapicu” ispripovijedala na stotine puta. Djeca je zovu “bajkopričalica”, no nastupa i pred odraslima.
- Teško je za povjerovati, no zna biti puno smijeha, a zna pasti i pokoja suza. Bogataši me, doduše, ne angažiraju. Vjerojatno ne vole čuti bajke u kojima bogati ne dožive lijepi kraj - rekla je.
Nikad je nitko nije angažirao da pripovijeda pred samo jednim čovjekom, ali je putujući autobusom bajkom smirivala uznemirenog dječaka koji je slučajno sjedio kraj nje. Iako nemaju sve priče sretan kraj, djeci ne voli pričati one s tužnim završetkom jer je, kaže, budućnost ionako nesigurna.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • teodora 08.08.2009.

    Ona je još i jeftina, ima njih koji to puno skuplje naplaćuju!

  • dinkman 08.08.2009.

    Lijepo... Stvarno to mislim . Ali moram dodati -U pricanju bajki za odrasle imas jaku konkurenciju-svi najbolji bajkopricaoci se nalaze u saboru -- i puno bolje zaraduju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare