To je to što me zanima!

Zadar: Hvidra će tužiti Mesića, prijete 'promjenom djelovanja'

HVIDR-a kaže kako će tužiti bivšega predsjednika države Stjepana Mesića zbog, kako navode, nezakonitog „dilanja“ dokumenata s oznakom državne tajne
Vidi originalni članak

Zadarska HVIDR-a koja predstavlja još pet udruga proisteklih iz Domovinskoga rata tužit će bivšega predsjednika Stjepana Mesića zbog, kako navode, nezakonitog "dilanja" dokumenata s oznakom državne tajne. To se prije svega odnosi na "brijunske transkripte", koji su prema nekima glavna točka zbog koje su osuđeni generali Gotovina i Markač. Zadarske udruge stradalnika traže i hitan sastanak predsjednika Republike, Sabora i Vlade, te saborsku raspravu o utvrđivanju odgovornosti onih koji su pustili u javnost tajne dokumente. 

Državne institucije upozoravaju da će, ukoliko se nešto ne poduzme i drugostupanjska presuda generalima bude nepovoljna, drastično promijeniti način svoga djelovanja. U priopćenju koje je potpisao predsjednik HVIDRA-e Zadar Ivica Arbanas ne navodi se što bi bila drastična promjena djelovanja braniteljskih udruga. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • davidenko 27.04.2011.

    ---nastavak komentara ispod--- Sad je Sud završio s radom pa se i slike mogu vratiti gdje su bile u sredinama koje poštuju generala i koji ne priznaju ovu presudu. Dakle Suda odnosno sudskog postupka više nema, on je okončan jedino imamo samo rad tog tročlanog vijeća kao odgovor na žalbu. Demokratski je samostalno odlučiti da li prihvačaš političku presudu ili ne. Ako njegovi Zadrani ne onda vjerujem da ću kad pređem mostić prema poluotoku ispod zidina opet uskoro ugledati Antinu sliku jer konačno ni službena politika ne priznaje da je Gotovina zločinac pa pokažimo to kroz javnu objavu njegovih slika te kroz žalbu prije svega.

  • davidenko 27.04.2011.

    ZADARSKA HVIDRA ĆE TUŽIT MESIĆA ---- SPASONOSAN POTEZ U OVOJ ZBRCI SAMO AKO BUDE DOBRO ORGANIZIRAN, BRZO ODRAĐEN I SVAKODNEVNO NADZIRANA PROVEDBA POSTUPKA Zadarska HVIDRa će presudno pomoći Vladi i odvjetnicima. Kosor je pokrenula istragu koja će normalno završiti na Mesiću no kako on ima jako uporište među svojim prijateljima koje je zadužio nije realno očekivati da će Vlada tj. Kosor imati snage da samog Karamarka uputi na Mesića pa je ova najava zadarske HVIDRE upravo spas za sve nas, za Kosor da se ne zamjerava Mesiću, za generale koji će dobiti jak argument za tužbu ( mesićeve aktivnosti potvrditi kroz sudski postupak nevjerodojnima), za sve nas što će se uspjeti skinuti etiketa zločinaćkog naroda. Zadarska HVIDRA je jak subjekt i tužiteljstvo će morati prihvatiti njihovu tužbu protiv Mesića i brzo ju rješavati osobito ako čelnici HVIDRE budu svakodnevno nadzirali rad vršeći aktivni pritisak za ubrzanjem kako bi rezultati istrage mogli odvjetnici upotrijebiti u žalbi. Naravno ovo će sve dati rezultata ako se ne radi o samo najavi pod emocijama pa nakon pritiska nekoga iz vladajućih se HVIDRA ohladi od svoje akcioje što ja jasno ne vjerujem no moraju ubrzati jer Mesićeva aktivnost je ključna za presudu odnosno sada pravno dovodeći njegovu aktivnost u dvojbu da dakle nije bila iskrena i vjerodostojna odnosna frizirana, nepropisna i protuzakonita će biti argument za rušenje presude.

  • LEGOS 21.04.2011.

    Uf albanac arbanas veliki hrvat

Komentiraj...
Vidi sve komentare