To je to što me zanima!

Zadarska policija pronašla ukradene predmete iz crkve sv. Šimuna i uhitila pljačkaša (35)

Tijekom kriminalističkog istraživanja, pronađeni su dijelovi dva pozlaćena stupića, koje je osumnjičeni 35-godišnjak zakopao na dvije lokacije na skrovitom dijelu parka u Zadru
Vidi originalni članak

Policija je uhitila 35-godišnjeg Zadranina osumnjičenog za tešku krađu na štetu Zadarske nadbiskupije, koji je krajem listopada provalio u crkvu na području Poluotoka u Zadru i ukrao pozlaćene dijelove relikvije (škrinje), a ukradeni predmeti su pronađeni.

Odmah nakon zaprimljene dojave o krađi, zadarska policija poduzela je intenzivne mjere za pronalaženje počinitelja i otuđenih predmeta, priopćili su u četvrtak iz Policijske uprave zadarske.

Kako se doznaje riječ je o crkvi i škrinji sv. Šimuna, s koje su nestali pozlaćeni kipići.

U utorak, 6. prosinca policija je na području Zadra uhitila 35-godišnjeg muškarca kojeg sumnjiči za tešku krađu, odnosno da je od 23. do 27. listopada ove godine provalio u crkvu sv. Šimuna na području Poluotoka u Zadru, odakle je ukrao pozlaćene dijelove relikvije (škrinje).

NA SVETKOVINU MARIJINOG ZAČEĆA Crkva sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu postat će manja bazilika

Tijekom kriminalističkog istraživanja, pronađeni su dijelovi dva pozlaćena stupića, koje je osumnjičeni 35-godišnjak zakopao na dvije lokacije na skrovitom dijelu parka u Zadru. Na mjestu događaja proveden je očevid, kojim su izuzeti pronađeni predmeti, dok je jedan manji dio pozlaćenog stupića osumnjičenik prethodno rastalio i prodao u jednoj zadarskoj zlatarnici. Rastaljeni dio relikvija policija je također izuzela, priopćeno je iz PU zadarske.

U sklopu istrage policija je također 35-godišnjaka povezala i sa slučajem oštećivanja tri automobila nekoliko dana kasnije.

Sumnjiči ga se, naime, da je u noći s 29. na 30. listopada u Ulici kralja Dmitra Zvonimira u Zadru namjerno oštetio tri parkirana automobila. Na dvama vozilima BMW, zadarskih i našičkih registracija, oštetio je prednja vjetrobranska stakla, a na Mercedesu splitskih registracija oštetio je staklo na vratima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 35-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku zadarske PU, a nadležnom Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog kaznenih djela 'teška krađa' i 'oštećenje tuđe stvari'.

PLJAČKA U DUGOM SELU Nakrcao se artiklima i prošetao pored blagajne: Zaštitarka ga htjela spriječiti, on izvukao nož

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare