To je to što me zanima!

Zadarski maturanti istukli učenike iz Srbije u Pragu ?

Zadrani su ih dočekali ispred diskoteke i počeli vrijeđati, presnose srpski mediji. U napadu je ozlijeđen jedan profesor iz Srbije i turistički vodič
Vidi originalni članak

Učenici zadarske Pomorske škole su se verbalno i fizički sukobili sa svojim vršnjacima iz Beogradske Matematičke gimnazije ispred jednog praškog hotela, u srijedu navečer. Dok su srpski maturanti izlazili iz autobusa Zadrani su im dovikivali uvrede.
- To je mojih dvadesetak učenika koji su u Prag otišli sa dvoje profesora. Odustali su od Španjolske zbog opasnosti od svinjske gripe. Čuo sam se s profesorima, navodno su se učenici posvađali i naguravali, no nema većih posljedica. Nisam stekao dojam da je to turboveliki međunarodni incident kako ga se pokušava prikazati. Sreli su se mladi Hrvati i Srbi i došlo je do svađe. Meni je žao što je došlo do bilo kakvog sukoba, i ako utvrdimo da su krivi, sankcionirat ćemo naše učenike, kazao je ravnatelj zadarske Pomorske škole Svetko Perković. Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je oštru prosvjednu notu hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu zbog incidenta u Pragu. Ministarstvo vanjskih poslova Srbije u prosvjednoj noti navodi da najoštrije osuđuje svaki čin etnički motiviranog nasilja. Srpski mediji prenose kako su ozlijeđene dvije osobe, jedan profesor i turistički vodič. U četvrtak su jedan profesor i predstavnik srbijanskoga konzulata u Pragu dali izjave. Srpski maturanti ostaju u Pragu još dva dana, a zadarski se u petak vraćaju kući.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • wozub 20.05.2012.

    gledaj srbine dođi u hrvatsku pa se izjasni čiji si vojnik bio a od te dijece su očrvi radili zlodjela po hrvatskoj zlostavljali silovali i ubijali

  • tahuti 13.09.2009.

    zagor -te -nej pri aparatu....halo...jel ima goriva u pajperu?

  • tahuti 13.09.2009.

    drugovi i drugarice vidim da je ovo preraslo u ozbiljnu diskusiju koja pokazuje sav antagonizam koji je prerastao u nacionalnu nesnošljivost,što predstavlja ozbiljan problem za unapređenje, inače,vrlo skladnih odnosa naših naroda,i pokoje narodnost,stoga predlažem opči koncenzus zbog cjelokupnog boljitka,te unaprjeđenja povjesno skladnih veza,te poboljšanja društveno-socijalnih odnosa na relaciji zemlja-zrak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare