To je to što me zanima!

Zadnja šansa: Grčke stranke pokušat će oformiti novu vladu

Šef ljevičarske Syrize neće sudjelovati u dogovorima oko nove vlade, jer smatra da nova vlada treba odustati od mjera štednje dogovorenih s Europskom unijom
Vidi originalni članak

Grčki predsjednik Karolos Papoulias danas će posljednji put pokušati uvjeriti vođe stranaka u svojoj zemlji da se ujedine, oforme vladu i izbjegnu još jedne, a kako se čini i sve izvjesnije, parlamentarne izbore. 

Iako je na pregovore pozvao šefove sve četiri "pobjedničke" stranke, Alexis Tsipras, šef ljevičarske Syrize, najavio je da neće prisustvovati razgovorima, javlja BBC, jer smatra da nova vlada treba odustati od mjera štednje dogovorenih s Europskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom u zamjenu za 130 milijardi eura kredita za spas zemlje.

Na pregovore o sastavljanju nove vlade doći će šefovi Nove demokracije, PASOK-a i Demokratske ljevice, dok će se europski ministri financija sastati u Bruxellesu kako bi raspravljali o grčkoj krizi.

Vodeći europski čelnici, uključujući šefa Europske komisije Josea Manuela Barrosoa, upozorili su Grčku da mora poštovati dogovorene uvjete ako i dalje želi ostati u eurozoni.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sceletroy 14.05.2012.

    eu će radije uništiti grčku nego joj dozvoliti oporavak van fiskalne unije, eventualni oporavak grčke izvan unije bi pokazao koliko je eunija krivo postavljena, a eu-birokrati to neće nikada dopustiti. oni će radije od grčke napravit "kubu" blokadom, sankcijama... nego da dobiju novu "argentinu" zemlju koja se izvukla suprotno savjetima MMF-a.

  • andi_1 14.05.2012.

    Hebote, nek propadne Grčka onda propada i uzrečica Dužan ko Grčka :-)

  • zvrcko 14.05.2012.

    Pa koliko - zadnjih šansi - ima ta Grčka?

Komentiraj...
Vidi sve komentare