To je to što me zanima!

Zadranin krivotvorio novac

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjak je dobio kaznenu prijavu zbog krivotvorenja novca i prijevare te je predan pritvorskom nadzorniku zadarske policijske uprave
Vidi originalni članak

Mladić iz Zadra (22) je oglasio prodaju mobitela, a 48-godišnjak se javio kao kupac. Dogovorena je prodaja pa je 48-godišnjak 19. prosinca došao na dogovoreno mjesto u Zadru i našao se s vlasnikom mobitela. Zadranin je njemu dao mobilni aparat, a 48-godišnjak njemu 3000 kuna, koliko je tražio. 

Zadranin je kasnije primijetio da su kune nekako sumnjive. Izgledale su krivotvoreno pa je pozvao policiju. Otkriven je prevarant i krivotvoritelj novčanica, a policajci odjela organiziranog kriminaliteta obavili su krim obradu.

PODIGNULI OPTUŽNICU Ubili bogatog poljoprivrednika pa mu uzeli 600.000 kuna

- U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 48-godišnjaka je pronađeno još nekoliko desetaka izrađenih krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 kuna, oprema za izradu novčanica, kao i kupljeni mobitel, koji su mu oduzeti. Također se sumnjiči da je u subotu, 19. prosinca, u ulici Hrvoja Ćustića u Zadru, u trgovini stavio u opticaj jednu krivotvorenu novčanicu u apoenu od 200 kuna, kojom je kupio duhanske proizvode - kaže Ivana Grbin, glasnogovornica policije u Zadru.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjak je dobio kaznenu prijavu zbog krivotvorenja novca i prijevare te je predan pritvorskom nadzorniku zadarske policijske uprave.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • prokurator 24.12.2020.

    nekako mu bacaju na zelenkasto... trebao je uložit u bolji printer, da mu kune budu lijepe ko i ove koje plenki tiska :)

  • andi4 24.12.2020.

    Ma evo ti drzave, u korjenu sasjeku poduzetnistvo 😂

  • Buster.Scruggs 24.12.2020.

    Poznavajuci prosjecnu inteligenciju hrvatskih kriminalaca, dobro da nije poceo tiskati istocnonjemacke marke. Covjek je teska kategorija: sam je tiskao novac, vjerojatno uz pomoc 2-u-1 printera (scanner & printer) i onda je isao osobno staviti te novcanice u promet. Kvaliteta uratka je bila takva da je i prosjecni gradjanin lako mogao primijetiti razliku. Vjerojatno je koristio obicni printer papir kakav se prodaje u svakoj knjizari, tako da je zrtva samo opipala kune i sve joj je bilo jasno. Ukratko, radi se o prosjecnom hrvatskom "maheru".

Komentiraj...
Vidi sve komentare