To je to što me zanima!

Zagorec: Ja sam mali miš protiv koga je cijela država

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zagorec je kazao kako je DORH povjerovao njegovim neprijateljima i to Hrvoju Petraču, koji mu je oteo sina, Terezi Barbarić i Snježani Šiprag
Vidi originalni članak

Umirovljeni general Vladimir Zagorec iznio je na Županijskom sudu u Zagrebu svoju obranu. Kazao je kako je on 'mali miš protiv kojeg se urotila cijela država na čelu s predsjednikom Mesićem'. U svojoj obrani Zagorec je demantirao postojanje bilo kakvih dragulja.
- Da su postojali dragulji, zašto ih nisam odnio i prije, već tek 2000. godine? - upitao je Zagorec. Kazao je i kako je DORH povjerovao njegovim neprijateljima i to Hrvoju Petraču, koji mu je oteo sina, Terezi Barbarić, koju je otpustio, te Snježani Šiprag kojoj nije pomogao onoliko koliko je ona željela. No, dodao je, kako cijelu priču o draguljima nisu smislili njih troje, već netko puno perfidniji koji je pregledao cijelu dokumentaciju. Zagorec je svjedočio i kako je Hrvatska nabavljala oružje preko država i po cijenama nižim od nabavnih. Švicarskoj tvrtki Winsley preko koje smo nabavljali oružje, kazao je Zagorec, ostali smo dužni 50.000.000 dolara.
- Zašto bi meni njihov posrednik Josef Rothaichner dao dragulje kao jamstvo i avans, kada smo mi njima bili dužni i to pet puta više, nego za što se mene tereti - obrazložio je Zagorec. Svjedočenja Petrača i Šiprak i Barbarić nazvao je lažnim te se upitao:
- Hipotetski, da sam htio nešto smuljati zašto bih pokazivao dragulje - smatra Zagorec koji smatra da ga predsjednik Mesić blati jer nije mogao otplatiti svoje dugove prema Petraču.
- On mi se hvalio da je financirao Mesićevu prvu izbornu kampanju- rekao je Zagorec dodavši kako se nije bojao ni organiziranog kriminala niti političke represije pa zato sada plaća danak. Tvrdi da mu je predsjednikov savjetnik Saša Perković, za njihova sastanka u Beču, kazao kako će sve biti u redu ako bude surađivao.
- Tražili su me dokumentaciju od privatizacije iz 1994. koju su tada uzeli Jozi Martinoviću o čemu ja ništa ne znam. Htjeli su saznati tko su pravi vlasnici privatiziranih tvrtki, Jesu li to Tuđman, Šušak, Pašalić, Gregurić i Todorić. Perković mi je tada rekao da će Mladena Bajića i Lazu Pajića iz DORH-a dovesti k meni u moj austrijski ured i da ćemo sve dogovoriti - kazao je Zagorec koji je odbio odgovarati na pitanja tužilaštva zbog načina na koji su do sada protiv njega postupali. U petak će završne riječi iznijeti Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak i zamjenica Županijskog državnog odvjetništva.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • zen 24.02.2009.

    vec vidim komentar koji sam pomislio staviti cim sam prositao naslov on nije mis nego štakorčina od 70 kila govana ali naravno sa dijamantima!!!!!!!!!!!!

  • aqiba 24.02.2009.

    Smrade bio si vozač jednome generalu i nikada front a ni četnika nisi vidio uživo.Lopovčina pobiga iz RH jer je zna da će istina isplivati .Gade mi se takvi generali poput njega,rojsa,norca i sl.Jadna država koja je takve izrodila.Neka radje reče sve šta zna tako da se barem nešto riješi.Jer sada ga sigurno neće osloboditi.SVU IMOVINU MU TRIBA ODUZETI I DATI JE BRANITELJIMA

  • tombba 24.02.2009.

    mali miš koji guta velike mačke -anakonda

Komentiraj...
Vidi sve komentare