To je to što me zanima!

Zagreb: 'Besplatna školska prehrana za više od 50 tisuća učenika, topli obroci osigurani'

Temeljem izvješća osnovnih škola u Zagrebu će u drugom polugodištu ove godine besplatnom školskom prehranom biti obuhvaćeno 56 000 učenika. Također, svi učenici koji budu htjeli imati će besplatan obrok
Vidi originalni članak

U Gradu Zagrebu očekuju, temeljem izvješća osnovnih škola, da će u drugom polugodištu ove školske godine besplatnom školskom prehranom biti obuhvaćeno najmanje 56 000 učenika, poručili su i da će svi učenici koji budu htjeli imati osiguran besplatni obrok.

- Temeljem izvješća škola, očekujemo da će u drugom polugodištu školskom prehranom biti obuhvaćeno najmanje 56 000 učenika osnovnih škola od njih ukupno 63 000, jer se dio roditelja i skrbnika u školskim anketama izjasnio da ne žele da njihovo dijete konzumira prehranu u organizaciji škole - rečeno je Hini iz Grada.

- Ističemo da će svi učenici koji to budu htjeli imati osiguran besplatan školski obrok - dodali su.

Rekli su i kako će u početnoj fazi vrsta obroka koje će učenici moći konzumirati u školi ovisiti o prostornim i kadrovskim kapacitetima pojedine škole.

BESPLATNI OBROCI Prvi tjedan učenici će dobivati mliječne obroke, neki se neće stići pripremiti za ponedjeljak

Iz Grada Zagrebu također tvrde kako su u protekla dva mjeseca školama odobrili gotovo 300 tisuća eura za nabavu opreme i inventara kako bi svi mogli dobiti besplatan obrok.

Zagreb je osnovao i 111 redovitih osnovnih škola te četiri osnovne škole za učenike s posebnim potrebama.

Sve osnovne škole imaju kuhinju, međutim, u 11 njih ne postoje potrebni prostorni kapaciteti za kuhanje toplog obroka.

Oni će pripremati mliječne obroke i užine za svoje učenice i učenike, dok će se topli obroci organizirano dovoziti iz druge osnovne škole.

OSIGURANO 544 MILIJUNA KUNA Ministar Fuchs: Za sve osnovnoškolce od početka polugodišta besplatni obroci

- Uz omogućavanje rada svih škola u jednoj smjeni, upravo je osiguravanje prostornih i kadrovskih kapaciteta za cjelodnevnu prehranu svih učenika preduvjet realizacije projekta jednosmjenske, odnosno cjelodnevne nastave - kazali su iz Grada.

Najavljuju javni poziv za izgradnju i dogradnju školskih objekata u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i u sklopu njega niz projekata izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije škola.

Uvođenje besplatnog obroka za djecu osnovnih škola u cijeloj Hrvatskoj osigurano je temeljem odluke Vlade RH.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare