To je to što me zanima!

Zagreb: Bombu deaktivirali i stanare "otjerali" iz kuća

Policijski pirotehničari deaktivirali su avionsku bombu iz Drugog svjetskog rata, pronađenu u utorak na gradilištu u zagrebačkome Maksimiru
Vidi originalni članak

Zbog sigurnosti bili su evakuirani stanari nekoliko naselja na Ravnicama, Maksimiru i Novoj Branimirovoj, a policija je čuvala njihove stanove. Četvrta aviobomba zaostala iz Drugog svjetskog rata privremeno ih je “otjerala” iz njihovih domova.
- Prve tri pronađene bombe imale su osigurač, za razliku od ove. Pirotehničari su procijenili da se ne može sigurno dislocirati pa se mora deaktivirati na samom gradilištu - pojasnio je jutros Krunoslav Borovec, načelnik zagrebačke kriminalističke policije, zbog čega prije nije bilo evakuacije. Stanari do daljnjeg neće mirno spavati jer strahuju da još uspavanih eksplozivnih divova leži ispod gradilišta. Bomba koju su izvukli s gradilišta sadržavala je 126 kilograma eksploziva, a prevest će je na vojni poligon u Slunju gdje će je uništiti.
- Na mom idiličnom Bukovcu tijekom Drugog svjetskog rata padale su samo kruške i iluzije. Iako sam bio petogodišnjak, sjećam se da sam operirao krajnike tijekom zadnje uzbune. Zaspao sam u bolnici, a probudio se u skloništu - prisjeća se Zvonimir Milčec, pisac i zagrebački kroničar. Kako doznajemo, neki stanari su se već počeli vraćati kući, a do 13 sati bi se svi trebali vratiti.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Bijela13 23.01.2008.

    ..dobro se reagiralo..organizacija im je super bila..

  • Inkoba 23.01.2008.

    (prijasnji komentar je bio sarkazam)

  • Inkoba 23.01.2008.

    ja se slazem nisu trebiali evakuirati ljude zbog bombe preko 150 kilograma ma niposto evakuisati, cak sta vise trebali su je detonirati tu odma dok su svi gradjani napolju. Ipak sta je to samo preko 150 kila bomba apsolutno Nista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare