To je to što me zanima!

Zagreb: Iz Save izvukao sominu od 35 kilograma

Milan će ulov podijeliti s obitelji. Som je težak 35 kg, a dug 1.70 metara. Veći je od prosjeka, ali ta životinja ponekad može narasti do 100 kilograma
Vidi originalni članak

Prava avantura! Trajalo je oko sat vremena. Na kraju sam ušao u rijeku, uhvatio ga za usta i iščupao van, kaže Milan Radić (26) sa zagrebačkog Žitnjaka. U petak oko 20.30 sati lovio je ribe na Savi kraj Domovinskog mosta. Odjednom je na ribičkom štapu osjetio nagao i snažan trzaj. Znao je da se bori s velikom i teškom ribom. Dugo se mučio s njom i konačno izvukao soma teškog 35 kilograma.
 - Po visini smo tu negdje. On ima 1,7 metara, a ja sam oko šest centimetara viši - kaže Milan. Bogati ulov podijelit će s obitelji. Na Agronomskom fakultetu kažu da su tako veliki somovi češći nizvodno, u Slavoniji.
- Definitivno je ulovio ribu veću od prosjeka. No, to nije enormno jer somovi narastu i do 100 kilograma - kažu na Zavodu za ribarstvo, pčelarstvo i specijalnu zoologiju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • chuperak 03.07.2010.

    svaka čast..moj tata je prije 3 godine ulovio soma teskog 39 kg..imam i slike, ali nismo davali u novine jer te godine nije imao ribicku dozvolu :)

  • konjina 03.07.2010.

    koje somine isti su

  • ninuskazg 03.07.2010.

    opa milee,hh...bravo,bravo :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare