To je to što me zanima!

Ćorić: Rok za donošenje odluke o odvajanju otpada još 15 dana

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić poručio je kako će lokalnim jedinicama koje još nisu donijele odluku o odvajanju otpada dati kratki rok kroz idućih 15 dana da to i učine
Vidi originalni članak

Lokalne jedinice trebale su do danas, 1. veljače, donijeti odluku o odvajanju otpada, a ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić poručio je novinarima ispred Vlade kako će onima kojima to još nisu napravili dati kratki rok kroz idućih 15 dana da to i učine.

Oni koji izbjegnu to napraviti, istaknuo je, bit će suočeni s određenim penalima. 

Zagreb, primjerice, kasni s primjenom te odluke jer nije nabavio još ni spremnike, a ministar ističe kako je 2018. godina nabavke infrastrukture što se tiče spremnika, sortirnica i vozila.

- Ove godine bildamo svoje kapacitete i vjerujemo da će jedinice lokalne samouprave, donošenjem prije svega planova za gospodarenje otpadom i odluka, ići u taj proces zajedno s nama i onda u konačnici izbjeći penale - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • fijuman 01.02.2018.

    Ma treba kazniti vladu i ministre te lokalnu upravu i samoupravu koji prijete nama građanima kaznama, a koji redovito odvajamo i recikliramo otpad koji oni 3 puta tjedno sve zajedno ubacuju u isti kamion. Zašto nema spremnika za biološki otpad.

  • Anon Ymus 01.02.2018.

    A i ćorić je mason...🤔

  • tuti fruti 13 01.02.2018.

    Po čijem ključu sve radite u zadnji čas,a valjda po starom komunističkom modelu sve u zadnji čas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare