To je to što me zanima!

Zagreb: Marijo Drlje predstavio svoju knjigu 'Krik solidarnosti'

Drlje pozvao na na humanost u zdravstvu i zaustavljanje tajkunizacije sustava. Na predstavljanju je bila Jasmina Sarić, novinarka 24sata koja godinama prati zdravstvo
Vidi originalni članak

Cilj ove knjige je bio pozvati društvo na solidarnost i ljubav. Mislim da zdravi trebaju govoriti o bolesnima, rekao je u srijedu Marijo Drlje, predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata predstavljajući knjigu ''Krik solidarnosti, kome smeta opće dobro, solidarni javni zdravstveni sustav'' u kojoj je kroz svoja i tuđa dirljiva iskustva pokazao s kojim se problemima pacijent mora nositi u zdravstvenom sustavu.

- U knjizi opisujem borbu običnog, malog čovjeka - rekao je Drlje i pozvao na na humanost u zdravstvu i zaustavljanje tajkunizacije i amerikanizacije sustava. Na predstavljanju je bila i Jasmina Sarić, novinarka 24sata koja već godinama prati zdravstvo.

- Ova je knjiga rezultat mukotrpnog rada jednog pojedinca. Doista je divljenja vrijedno što je autor svoje osobnu i tešku životnu priču pretvorio u jedno altruističko poslanje i bitku za pravo malih ljudi, kakav je i on bio kad je postao dio statistike zdravstvenog sustava u Hrvatskoj - rekla je Jasmina Sarić koja je i sama napisala osvrt u knjizi.

Mario Drlje i sam se godinama borio protiv leukemije.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare