To je to što me zanima!

Zagreb: Muškarac ušao u vlak s djetetom, ali nije htio staviti masku. Policija ga je izbacila

U subotu prijepodne vlak pola sata nije kretao sa zagrebačkog Glavnog kolodvora jer je jedan putnik odbijao staviti masku. Putnici su negodovali, a onda je stigla policija i intervenirala, premda je bio s malim djetetom
Vidi originalni članak

Gospodin je odbio staviti masku u vlaku, a bio je s djetetom koje također nije imalo masku. Policija ga je iznijela van, a dijete je držala neka gospođa - ispričao je čitatelj tijek mučne situacije koja je eskalirala jutros na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, nakon što je putnik odbio nositi masku u javnom prijevozu.

POGLEDAJTE VIDEO: Policajci ga iznijeli iz vlaka, odbio nositi masku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Rekao je da nošenje maski nije propisano zakonom i da je njegova volja hoće li je nositi ili ne. Dječak je bilo na biciklu bez pedala, vozio se po vagonu, potom ga je primila nepoznata gospođa, a kasnije je počeo plakati kad je vidio što se događa - priča i drugi čitatelj koji je snimio video uhićenja. 

Kako nam kazuju putnici, vlak je vozio na relaciji Dugo Selo-Harmica, a više od pola sata je u startu kasnio zbog putnika s kojim su isprva strpljivo razgovarali djelatnici HŽ-a, a potom je morala intervenirati i policija. 

- Muškarac je stavio masku tek nakon što je došla policija, međutim, tada je već eskalirala situacija i nisu ga pustili da nastavi putovanje. Putnici su bili ogorčeni na njega, jer se u samom startu kasnilo s polaskom- objasnio je čitatelj.

Na snimci se vidi kako nepoznata gospođa pridržava dijete dok trojica policajaca izbacuju i smiruju muškarca. Na kraju muškarcu jedan od putnika ironično dobacuje: Bravo tata...

Zagrebačka policija je potvrdila kako su zaprimili dojavu o incidentu i kako je čovjeka policija odvela u službene prostorije. Pustit će ga nakon prekršajne obrade.

Prema neslužbenim informacijama, vjerojatno ga očekuje prijava zbog kršenja člana 6. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Za naročito drsko ponašanje i narušavanje mira građana prijeti mu novčana kazna od 50 do 350 DEM-a (njemačkih maraka) u protuvrijednosti domaće valute ili 30 dana zatvora, a zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika mogao bi dobiti novčanu kaznu od 50 do 200 DEM-a u protuvrijednosti domaće valute ili 30 dana zatvora.

 

Idi na 24sata

Komentari 1030

  • user_84976 15.07.2020.

    Definitivno se slažem sa gospodinom . Nažalost spada u "Posljednje Mohikance" Hrvata s razumom, koji se spreman suprostaviti SULUDOM TERORU VLASTI sa bolesnim, totalno kontradiktornim i kontraproduktivnim mjerama za "naše dobro". A budalama, koje tu laprdaju o nekom Zakonu (koji vrijedi za "nas", ali ne i za naše "vladare" , političare, uhljebe, ....uključujući i žandare) poručujem: Imbecili, kad prođe turistička sezona, naredit će vam da nosite pseće ogrlice oko vrata (jer su korona-zaštitne), a vi ćete se takmičiti, koji će nositi ljepše dekoriranu ogrlicu ! Civilizirani svijet demonstrira mjesecima zbog te GLOBALNE PREVARE, a Hrvatiću kažeš :"Stavi masku, lezi, puzi,,,,," , sad ne možeš na tržnicu pa, malo smo se zajebali, stavit ćemo ogradicu pa možeš, nemožeš u mesnicu na tržnici, u onu 200m dalje možeš, najnovije, u kafiću, gdje bi osoblje bilo itekako ugroženo ( da ovo nije GLOBALNA PREVARA I TEST POSLUŠNOSTI UZ STRAH NA PLANETI), može bez maske, u trgovinu (gdje većina blagajnica ima pleksiglas-zaštitu iz prve faze KRAVLJEG LUDILA) ne možeš bez maske..... Pa tko je tu lud ????? I krdo sluša :( I samo pitanje autoricama ovog senzacionalističkog teksta, koje motivira krdo: od kad se kazne u HR preračunavaju u DEM (jesam li ja nešto propustio što se tiče HR i EU valute ????) ???

  • Milos221 04.07.2020.

    Hmm...a zasto treci takozvani policajac ne nosi masku sto mu je blurovano lice?Dok cure fotografije politicara koji sede bez maske za stolom zvalave se i pregovaraju nas zastrasuju ako ne nosimo maske novcanim kaznama sta smo mi ovce?

  • tumulus atrovalis 30.06.2020.

    Za genocidno nastrojeni narod sa Balkana i njihove relevantne institucije nikad ništa neće biti po volji. Problem je mentalitet koji udara i glavu i previše. (Pravi tata,op. a.)!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare