News

Komentari 1030

Zagreb: Muškarac ušao u vlak s djetetom, ali nije htio staviti masku. Policija ga je izbacila

Zagreb: Muškarac ušao u vlak s djetetom, ali nije htio staviti masku. Policija ga je izbacila

U subotu prijepodne vlak pola sata nije kretao sa zagrebačkog Glavnog kolodvora jer je jedan putnik odbijao staviti masku. Putnici su negodovali, a onda je stigla policija i intervenirala, premda je bio s malim djetetom

Gospodin je odbio staviti masku u vlaku, a bio je s djetetom koje također nije imalo masku. Policija ga je iznijela van, a dijete je držala neka gospođa - ispričao je čitatelj tijek mučne situacije koja je eskalirala jutros na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, nakon što je putnik odbio nositi masku u javnom prijevozu.

POGLEDAJTE VIDEO: Policajci ga iznijeli iz vlaka, odbio nositi masku

- Rekao je da nošenje maski nije propisano zakonom i da je njegova volja hoće li je nositi ili ne. Dječak je bilo na biciklu bez pedala, vozio se po vagonu, potom ga je primila nepoznata gospođa, a kasnije je počeo plakati kad je vidio što se događa - priča i drugi čitatelj koji je snimio video uhićenja. 

Kako nam kazuju putnici, vlak je vozio na relaciji Dugo Selo-Harmica, a više od pola sata je u startu kasnio zbog putnika s kojim su isprva strpljivo razgovarali djelatnici HŽ-a, a potom je morala intervenirati i policija. 

- Muškarac je stavio masku tek nakon što je došla policija, međutim, tada je već eskalirala situacija i nisu ga pustili da nastavi putovanje. Putnici su bili ogorčeni na njega, jer se u samom startu kasnilo s polaskom- objasnio je čitatelj.

Na snimci se vidi kako nepoznata gospođa pridržava dijete dok trojica policajaca izbacuju i smiruju muškarca. Na kraju muškarcu jedan od putnika ironično dobacuje: Bravo tata...

Zagrebačka policija je potvrdila kako su zaprimili dojavu o incidentu i kako je čovjeka policija odvela u službene prostorije. Pustit će ga nakon prekršajne obrade.

Prema neslužbenim informacijama, vjerojatno ga očekuje prijava zbog kršenja člana 6. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Za naročito drsko ponašanje i narušavanje mira građana prijeti mu novčana kazna od 50 do 350 DEM-a (njemačkih maraka) u protuvrijednosti domaće valute ili 30 dana zatvora, a zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika mogao bi dobiti novčanu kaznu od 50 do 200 DEM-a u protuvrijednosti domaće valute ili 30 dana zatvora.

 

Najčitaniji članci