Obavijesti

News

Komentari 1030

Zagreb: Muškarac ušao u vlak s djetetom, ali nije htio staviti masku. Policija ga je izbacila

Zagreb: Muškarac ušao u vlak s djetetom, ali nije htio staviti masku. Policija ga je izbacila
7

U subotu prijepodne vlak pola sata nije kretao sa zagrebačkog Glavnog kolodvora jer je jedan putnik odbijao staviti masku. Putnici su negodovali, a onda je stigla policija i intervenirala, premda je bio s malim djetetom

VIDEO

Gospodin je odbio staviti masku u vlaku, a bio je s djetetom koje također nije imalo masku. Policija ga je iznijela van, a dijete je držala neka gospođa - ispričao je čitatelj tijek mučne situacije koja je eskalirala jutros na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, nakon što je putnik odbio nositi masku u javnom prijevozu.

POGLEDAJTE VIDEO: Policajci ga iznijeli iz vlaka, odbio nositi masku

Pokretanje videa...

Izbacivanje iz vlaka 01:50

- Rekao je da nošenje maski nije propisano zakonom i da je njegova volja hoće li je nositi ili ne. Dječak je bilo na biciklu bez pedala, vozio se po vagonu, potom ga je primila nepoznata gospođa, a kasnije je počeo plakati kad je vidio što se događa - priča i drugi čitatelj koji je snimio video uhićenja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako nam kazuju putnici, vlak je vozio na relaciji Dugo Selo-Harmica, a više od pola sata je u startu kasnio zbog putnika s kojim su isprva strpljivo razgovarali djelatnici HŽ-a, a potom je morala intervenirati i policija. 

- Muškarac je stavio masku tek nakon što je došla policija, međutim, tada je već eskalirala situacija i nisu ga pustili da nastavi putovanje. Putnici su bili ogorčeni na njega, jer se u samom startu kasnilo s polaskom- objasnio je čitatelj.

Na snimci se vidi kako nepoznata gospođa pridržava dijete dok trojica policajaca izbacuju i smiruju muškarca. Na kraju muškarcu jedan od putnika ironično dobacuje: Bravo tata...

Zagrebačka policija je potvrdila kako su zaprimili dojavu o incidentu i kako je čovjeka policija odvela u službene prostorije. Pustit će ga nakon prekršajne obrade.

Prema neslužbenim informacijama, vjerojatno ga očekuje prijava zbog kršenja člana 6. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Za naročito drsko ponašanje i narušavanje mira građana prijeti mu novčana kazna od 50 do 350 DEM-a (njemačkih maraka) u protuvrijednosti domaće valute ili 30 dana zatvora, a zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika mogao bi dobiti novčanu kaznu od 50 do 200 DEM-a u protuvrijednosti domaće valute ili 30 dana zatvora.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1030
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a