To je to što me zanima!

Beroš: U utorak na cijepljenje pozvani i mlađi umjesto starijih koji su odbili AstraZenecu

Ravnatelj Nastavnog zavoda "Dr Andrija Štampar", Zvonimir Šostar potvrdio nam je da se na Velesajam na cijepljenje sad poziva i mlađe građane, ako kod liječnika nema više zainteresiranih starijih
Vidi originalni članak

Ako je liječnik 'ispucao' sve starije, i nema ih, odnosno ne žele se cijepiti, preko platforme za cijepljenje poziva i mlađe, kaže Šostar. Cijepi se AstraZenecinim cjepivom, kojeg je, napomnje, dosta potrošeno, u ovome trenutku nema podatak koliko točno. 

Prioritet i dalje imaju stariji od 65 te kronični blesnici, dodaje Šostar, no ako takvih zainteresiranih kod nekog liječnika više nema, zove se i mlađe odnosno zdrave. 

ŠEF KB DUBRAVA: 'Imamo sve više mlađih s težim kliničkim slikama, a većina oboljelih ima britanski soj'

Liječnici koji mogu i žele, kaže, ovaj će tjedan prvom dozom moći cijepiti svoje pacijente kojima je problem otići na Velesajam. U pitanju su stariji ljudi, napominje Šostar, kojima je teško daleko putovati javnim prijevozom, odnosno ne žele ulaziti u javni prijevoz, ili za to nemaju niti novaca. U takvim slučajevima, cjepivo će im dati njihovi obiteljski liječnici, novost je. Otkad je organizirano cijepljenje na Velesajmu, obiteljski liječnici više ne cijepe, no ovaj tjedan će, u ovakvim slučajevima, to činiti. 

Vili Beroš: Slobodni termini prepuštat će se ostalima koji su spremni odazvati se 

- Ovaj tjedan masovni punkt na Velesajmu počinje raditi punim kapacitetom. Kako je riječ o velikom "pogonu" paviljona broj šest, koji u dvije smjene može primiti do 5000 građana, a obiteljski su liječnici registrirali otkazivanja u prioritetnim narudžbama za sutra,  utorak, pozvana je i mlađa populacija preko platforme cijepise.zdravlje.hr, potvrdio nam je ministar Vili Beroš. Tako će se u potpunosti, dodaje, popuniti kapacitet masovnog punkta. 

- Isključivi razlog pozivanja mlađih građana je otkazivanje termina od strane starijih zbog nepovjerenja u AstraZenecu. Pozivi za srijedu 14. travnja slijedit će isti princip, odnosno slat će se danas tijekom dana starijima od 65 i kronično oboljelima, te u slučaju otkazivanja će se slobodne termine prepuštati ostalima koji su spremni odazvati se pozivu na cijepljenje, kaže ministar Beroš za 24 sata. 

Termini za cijepljenje na Velesajmu, u 6. paviljonu, građanima dolaze na mail, bilo da su se prijavili preko platforme cijepise.zdravlje.hr, telefonskim putem ili preko svoga liječnika. Ako se netko tko je dobio termin ne želi ili ne može cijepiti, o tome može obavijestiti pozivni centar 0800 0011, čime njegovo cjepivo "pripadne" drugima s liste prijavljenih. Ako se netko pak u međuvremenu cijepio, ali informacija nije zavedena u registar cijepljenih, informaciju o terminu treba zanemariti. 

NE ŽELE SE ZAMJERITI Zagreb je u velikom kaosu, a kandidati izbjegavaju važno pitanje - što će biti s uhljebima?

Cijepljenje je počelo prošli tjedan, i odaziv je prva dva dana bio loš pa ministar zdravlja Vili Beroš nije odbacio mogućnost da se na cijepljenje pozovu svi koji su zainteresirani, što se sad i počelo događati. "Andrija Štampar" je pripremio 30.000 doza cjepiva, i dnevno na Velesajmu može cijepiti do 5.000 ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Šećerberg 13.04.2021.

    Nekako se čini da će brzo završiti ovo "masovno" cijepljenje. xD

  • lino lino 12.04.2021.

    Zaštitimo starije budimo odgovorni, a ni oni sebe ne žele zastititi to znaci da smo već godinu dana mi magarci, pa tko je ovdje lud

  • DeepWeb 12.04.2021.

    Očito ima jako puno zainteresiranih. 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare