To je to što me zanima!

Zagreb: Parkiranje neće plaćati oni koji su pogođeni potresom

Ako zadovoljavaju uvjete, izradit će im se i parkirališna karta za javna parkirališta s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom "neuporabljivo"
Vidi originalni članak

U  Zagrebu će u ponedjeljak, 18. svibnja, početi redovita naplata parkiranja uz mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima za građane koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, čiji su objekti oštećeni u potresu, priopćio je u petak Zagrebparking.

- Zagrebparking je omogućio korisnicima koji imaju prebivalište u zoni naplate i čiji su objekti oštećeni u potresu ostvarivanje prava na besplatno parkiranje u javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1, a od 18. svibnja mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima moći će koristiti i građani koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, čiji su objekti oštećeni u potresu - stoji u priopćenju. 

Korisnici koji žele ostvariti pravo besplatnog parkiranja trebaju ishoditi potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima.

54 DANA NAKON POTRESA Zakon o obnovi Zagreba tek od danas krenuo u javnu raspravu

Korisnici zahtjev mogu preuzeti na web stranici podružnice Zagrebparking te na blagajnama podružnice.

Ako zadovoljavaju uvjete, izradit će im se i parkirališna karta za javna parkirališta s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom "neuporabljivo", odnosno s rokom važenja mjesec dana od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom "privremeno neuporabljivo".

Korisnici mogu dobiti besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu, za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici, priopćio je Zagrebparking.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • centarfor 16.05.2020.

    Na inače zabranjenim mjestima ima toliko parkiranih automobila da bi im trebalo pedeset javnih garaža ali su i sva mjesta uz oštećene zgrade zauzeta i to ne sa stanarima oštećenih zgrada nego ih ima svih mogućih pa i stranih registracija. Na pr i Jurišićeva je postala parkirališna zona jer prolazeći jutros kroz tu ulicu primjetio sam dvadesetak automobila na južnom pješačkom prolazu. Definitivno to nisu automobili stradali od potresa nego su priliku besplatnog parkirališta iskoristili svi ostali. Uz to imam nekoliko fotografija automobila sa Zrinjevca koji su djelomično parkirani na travi. Smatram da je to takav nered da bi ga trebalo ukinuti odmah a ne do ponedjeljka.

  • 16.05.2020.

    Ma čudo neviđeno od velikodušnosti i pomoći građanima koji su ostali bez stanova i kuća. Bandić na ovim izborima ne bi smio dobiti više od jednog promila glasova. Sve drugo je poraz zdravog razuma.

  • Vlad 16.05.2020.

    Prema naslovu SVI građani Zagreba i okolice bi trebali biti oslobođeni plaćanja parkinga. I ja sam pogođen potresom koji me probudio usred krasnog erotskog sna: ja i Cameron Diaz na pod mojom brajdom dogovaramo da mi bude isplatila sve dugove samo da je uhvatim za grudi i niže. Taman krenuo niže... POTRES :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare