To je to što me zanima!

Zagreb: Policajac htio kupiti drogu. Prikrivenom istražitelju dao 5000 eura i dva pištolja

Osumnjičeni policajac dogovarao je kupnju pet kilograma droge. Ponio je 5000 eura i ponudio je i dva pištolja, jedan s prigušivačem. Nije znao da pregovara s prikrivenim istražiteljem
Vidi originalni članak

Policijski službenik Ivan M. (32) optužen je za kupnju pet kilograma marihuane od prikrivenog istražitelja. Za to mu je platio 5000 eura i dao dva pištolja - "Record" i "Stalker" s prigušivačem.  Da ju je uspio preprodati, zaradio bi i do četiri puta više.

STRAVIČNE SCENE Užas kraj Krapinskih Toplica: Matija ispao iz auta koji ga je poklopio, policajac (30) kritično

Za marihuanu dao novac i pištolje

Općinsko državno odvjetništvo tereti ga da se u srpnju 2019. godine s prikrivenim istražiteljem dogovorio za kupnju droge. Na susretu u jednom kafiću pitao  ga je ima li kod sebe „robu“ (marihuanu), kao i da je za svaki slučaj ponio 5000 eura za nabavu „robe“. Okrivljeni je tom prilikom naveo da on u cijenu za marihuanu može dati i pištolje, te da trenutno ima dva pištolja i to jedan kalibra 7,62, a drugi pištolj s prigušivačem. Potom ih je na svom mobilnom telefonu pokazao prikrivenom istražitelju.
  POGLEDAJTE VIDEO Hrabri policajac spasio psa iz zaleđenog jezera: 'Ne možemo mu se dovoljno zahvaliti'          

Sve dogovorili na parkiralištu šoping centra

Tražio ga je da mu spusti cijenu i proda mu drogu za 5000 eura. No prikriveni istražitelj pokazao se kao tvrdi pregovarač i nije  pristao rekavši mu da je cijena za pet kilograma marihuane 6000 eura.

Ivan M. potom mu je rekao kako će onda uz 5000 eura dodati i dva pištolja  marke "Record" i "Stalker"- prepravljenih za ispaljivanje bojeve municije. Primopredaju je dogovorio za 23. srpanj 2019. godine na parkiralištu jednog prodajnog centra u Zagrebu.

Našao se s prikrivenim istražiteljem i dao mu novac i pištolje te je potom iz njegova auta uzeo kutiju na kojoj je pisalo "žito",  a u kojoj je bila marihuana spakirana u pet vakumiranih vrećica.

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Trojica interventnih policajaca koji su tukli migrante kažnjeni uvjetnim prestankom službe

Stop, policija!

Drogu je spremio u prtljažnik BMW-a u kojem se dovezao te je krenuo u trgovački centar.

Nakon ulaska kolege su mu povikale  "Stoj policija! Diži ruke u zrak!" Nije se ni snašao, a već su mu stavili lisice na ruke i uhitili ga. 

Terete ga za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te neosnovano nabavljanje i posjedovanje oružja. 

Idi na 24sata

Komentari 120

  • pijevac 27.01.2022.

    čim pandur vozi bmw, sumnjiv je

  • cisab 27.01.2022.

    Nitko policajce ne prisiljava da rade u policiji za malu placu, i onda to koristititi kao alibi za sverc s drogom. Neka se zaposli na institutu ili neka bude kirurg ili pilot imat ce veliku placu. A ne sa tecajem od tri mjeseca da bude placen kao netko tko je ulagao cijeli zivot u svoje znanje

  • crazy mind 27.01.2022.

    najbolji su oni koji postupak ovog "policajca" pravdaju niskim placama u policiji. svakako da su policajci potplaceni ali nitko ne mora u policiji raditi prisilno. gdje god sam radio place su bile prema misljenu zaposlenih preniske. mene je uvjek interesiralo zasto onda ostaju na tim radnim mjestima. uvjek imas mogucnosti za promjene ali ljudi od njih bjeze kao vrag od tamjana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare