News

Komentari 120

Zagreb: Policajac htio kupiti drogu. Prikrivenom istražitelju dao 5000 eura i dva pištolja

Zagreb: Policajac htio kupiti drogu. Prikrivenom istražitelju dao 5000 eura i dva pištolja

Osumnjičeni policajac dogovarao je kupnju pet kilograma droge. Ponio je 5000 eura i ponudio je i dva pištolja, jedan s prigušivačem. Nije znao da pregovara s prikrivenim istražiteljem

Policijski službenik Ivan M. (32) optužen je za kupnju pet kilograma marihuane od prikrivenog istražitelja. Za to mu je platio 5000 eura i dao dva pištolja - "Record" i "Stalker" s prigušivačem.  Da ju je uspio preprodati, zaradio bi i do četiri puta više.

Za marihuanu dao novac i pištolje

Općinsko državno odvjetništvo tereti ga da se u srpnju 2019. godine s prikrivenim istražiteljem dogovorio za kupnju droge. Na susretu u jednom kafiću pitao  ga je ima li kod sebe „robu“ (marihuanu), kao i da je za svaki slučaj ponio 5000 eura za nabavu „robe“. Okrivljeni je tom prilikom naveo da on u cijenu za marihuanu može dati i pištolje, te da trenutno ima dva pištolja i to jedan kalibra 7,62, a drugi pištolj s prigušivačem. Potom ih je na svom mobilnom telefonu pokazao prikrivenom istražitelju.
 

         

Sve dogovorili na parkiralištu šoping centra

Tražio ga je da mu spusti cijenu i proda mu drogu za 5000 eura. No prikriveni istražitelj pokazao se kao tvrdi pregovarač i nije  pristao rekavši mu da je cijena za pet kilograma marihuane 6000 eura.

Ivan M. potom mu je rekao kako će onda uz 5000 eura dodati i dva pištolja  marke "Record" i "Stalker"- prepravljenih za ispaljivanje bojeve municije. Primopredaju je dogovorio za 23. srpanj 2019. godine na parkiralištu jednog prodajnog centra u Zagrebu.

Našao se s prikrivenim istražiteljem i dao mu novac i pištolje te je potom iz njegova auta uzeo kutiju na kojoj je pisalo "žito",  a u kojoj je bila marihuana spakirana u pet vakumiranih vrećica.

Stop, policija!

Drogu je spremio u prtljažnik BMW-a u kojem se dovezao te je krenuo u trgovački centar.

Nakon ulaska kolege su mu povikale  "Stoj policija! Diži ruke u zrak!" Nije se ni snašao, a već su mu stavili lisice na ruke i uhitili ga. 

Terete ga za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te neosnovano nabavljanje i posjedovanje oružja. 

Najčitaniji članci