To je to što me zanima!

Zagreb: Policajac sam sebe snimao dok je primao mito

Božidara Kezmića osudili su na osam mjeseci, a tri godine ne smije raditi u policiji jer je 2005. sam uključio snimanje tijekom očevida i primio mito
Vidi originalni članak

U svibnju 2005. profesor na Filozofskom fakultetu Nikola Nikša Šoljan skrivio je Peugeotom 406 manji sudar u Gundulićevoj ulici u Zagrebu. Policajac Božidar Kezmić, koji je fotografirao oštećenje, ponudio mu je unijeti u zapisnik o oštećenju podataka da je na Peugeotu oštećen prednji blatobran. Tako bi dobio veći novac od osiguranja. Tu mu je uslugu naplatio 400 kuna. I čitav bi slučaj prošao nezapaženo da policajac tijekom pregovora pogreškom nije uključio videosnimanje, umjesto isključio fotografiranje. Sav materijal s očevida predao je sutradan svome načelniku. Ovaj je prijavio policajca i slučaj je završio na USKOK-u. Profesor Šoljan nepravomoćno je osuđen na četiri mjeseca zatvora uvjetno na tri godine, piše Večernji list. Policajac Božidar Kezmić osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog primanja mita i krivotvorenja službene isprave. Osuđen je i na tri godine zabrane rada u policiji.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • vodice 13.02.2009.

    Ovo je strašno, ali u odnosu na one malo veće \"svotice\" koje drugi sebi osiguraju u džep nije ništa. Takvi obično prođu nekažnjeni.

  • šamar 10.02.2009.

    pa daj takav nesmije nikada vise raditi u policiji,,,uzas zakon nema je u kur....u

  • Kllea_1 10.02.2009.

    DOOOOOOOOOOOOBAAAAAAAAAAAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare