To je to što me zanima!

Zagrebačka Čistoća potvrdila da ne odvoze glomazni otpad

Trenutačno rade na reorganizaciji odvoza glomaznog otpada radi uspostave nove tehnologije koja zahtijeva određeno vrijeme prilagodbe
Vidi originalni članak

Zagrebačka Čistoća potvrdila je u srijedu trenutačne zastoje u odvozu glomaznog otpada i zamolila građane za strpljenje te poručila da će ukloniti privremene poteškoće u najkraćem mogućem roku.

Podružnica Zagrebačkog holdinga Čistoća potvrdila je da su zbog reorganizacije mogući privremeni i kratkotrajni zastoji pri zbrinjavanju određenih vrsta glomaznog otpada, kao što su tapecirani namještaj i ojastučene garniture (madraci, fotelje i naslonjači), podne obloge (linoleum, tepisi, krzno) i slično.

NE MOŽE IZBJEĆI PRIPUZA? Holding kaže: Sav otpad se uredno vozi. Čistoća građanima: Glomazni će valjda brzo krenuti

Trenutačno rade na reorganizaciji odvoza glomaznog otpada radi uspostave nove tehnologije koja zahtijeva određeno vrijeme prilagodbe, priopćila je Čistoća odgovarajući na medijske napise da se glomazni otpad u Zagrebu uopće ne odvozi, niti ga primaju reciklažna drvorišta.

Inače, kažu, redovno odvoze otpad iz kućanstava te ga predaje ugovorenim oporabiteljima na zbrinjavanje i dalju oporabu. Kontinuirano preuzimaju i građevinski materijal, šutu, drvo, plastiku, elektronički otpad, kako po pojedinačnim zahtjevima za odvoz glomaznog otpada od građana, tako i u reciklažna dvorišta.

Također, podsjećaju da je reorganizacijom poslovnih procesa ranije u srpnju ponovno uspostavljen neometan odvoz građevinskog otpada iz središta grada na odlagalište Zagrebačkih cesta na Jakuševcu, a koji je proljetos zbog popunjenih kapaciteta odlagališta bio privremeno obustavljen.

BILO KUDA, SMEĆE SVUDA Divlja odlagališta bujaju na sve strane. Onečišćenih lokacija u Hrvatskoj je zaista previše

Na odlagalištu Zagrebačkih cesta na Jakuševcu oslobođen je dodatni prostor za odlaganje ove vrste otpada. Radnici Čistoće su od 2. srpnja do 7. srpnja u tri smjene odvozili građevinski otpad na odlagalište podružnice Zagrebačkih cesta.

Isto tako, Zagrebački holding d.o.o. je pokrenuo postupak nabave strojeva za usitnjavanje ove vrste otpada, a koji će pridonijeti ekonomičnosti i unaprjeđenju sustava gospodarenja otpadom u gradu Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • takje 12.08.2021.

    e moj gradonačelniče što si mislio da je Zagreb mjesna zajednica pa si se gurao za gradonačelnika ,mislim da će mnogi kukati za Milanom

  • 12.08.2021.

    Gradonačelnik se bavi hapšenjem, pa zato kasni odvoz smeća. Pa rekao je da se odvozi smeće, a čistoća kaže da ne odvoze. Čak ni izjave ne mogu uskladiti, a kako će onda to sprovesti praksi? Ali ipak on je bio na Oxford-u, To su lažovi sa diplomom, a oni prije lažovi sa partijskom knjižicom, uglavnom lažovi.

  • ivica48 12.08.2021.

    A tko pravi to smece nego neodgovorni gradjani koj neznaj sfaltati jednu kutiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare