To je to što me zanima!

Zagrebački službenici čak 87 dana u godini ne moraju raditi

Kolektivni ugovor vrijedi za 10.500 zaposlenika u zagrebačkoj Gradskoj upravi, vrtićima, knjižnicama i sektoru kulture, u javnoj vatrogasnoj postrojbi
Vidi originalni članak

Prema kolektivnom ugovoru zagrebačkih službenika, radnici koji odlaze na sindikalne susrete dobit će dva radna dana slobodno, a oni koji žele uživati u kulturnim ili sportskim susretima također će dobiti dva dana slobodno. 

Osim toga, u kolektivnom ugovoru za 10.500 zaposlenika u zagrebačkoj Gradskoj upravi, vrtićima, knjižnicama i sektoru kulture, u javnoj vatrogasnoj postrojbi te Javnoj ustanovi Maksimir stoji kako će radnici dobiti dva dana slobodno i ukoliko jednom u tri mjeseca daju krv, javlja Jutarnji list.

Tri dana opravdanog izostanka radnici dobiju za preseljenje iz grada u grad, a ako se vjenčaju dobiju čak pet dana. Prema tom kolektivnom ugovoru zagrebački službenici mogu dobiti do 87 slobodnih radnih dana godišnje. Ivan Katelenić, predsjednik Podružnice sindikata Gradske uprave grada Zagreba, kaže kako ne zna koliko se takve mogućnosti zaista koriste.

>>> Više pročitajte u Jutarnjem listu

Idi na 24sata

Komentari 11

  • reley 30.05.2012.

    K tome još treba dodati pušače.Jednu cigaretu puše šest minuta i još dok zajedno pričaju to je 10 minuta.Dnevno popuše minimalno 6 cigareta što je sat vremena.Onda imaju pravo na pola sata pauze ili gablec.U tjednu bi trebali raditi pet dana(govorimo o upravi). Znači dnevno se ne radi sat i pol, pa to pomnožimo sa pet dana = 7,5 sati.Kao da jedan dan nisu radili.Idemo dalje 7.5 sati puta 4 tjedna u mjesecu= 30 sati nerada pa to pomnožimo sa 10 mjeseci Mjesec dana imaju godišnji + blagdani + bolovanje i razni izostanci opravdani ili ne = 300 sati podjelimo sa prosječnim radnim danom od 7,5 sati = ravno 40 dana.Znači tih 40 dana nerada samo zbog pušenja treba im oduzeti od plače.Predlažem da se napravi popis pušača i takve pošalje u nerad negdje drugdje, a zaposli ljude vrijedne i željne rada.

  • kivan 30.05.2012.

    U ovoj državi su postala dva sloja stanovnika. Prvi su državni i gradski uposlenici koji imaju dobre plaće i sva moguća prava a drugi su oni zaposleni u privatnom sektoru koji imaju male plaće i nikakva prava a iz tih svojih malih plaća financiraju sve ove druge parazite.

  • Car Mrgud 30.05.2012.

    Holding pod hitno rasformirati,kumove i rodjake sa dvojnim državljanstvom potjerati od kud su došli,u "sindikate"poslati Uskok,zatvoriti ih do daljnjeg i optužiti za potenciranje nerada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare