To je to što me zanima!

Zagrebački Stožer predlaže: Svi osnovci u školu u ponedjeljak, a srednjoškolci za tjedan dana

O ovome prijedlogu Nacionalni stožer mora se izjasniti do kraja dana, jer u ponoć istječu zakonski rokovi dosadašnjih mjera. Školske dvorane ostaju zatvorene za izvanškolske sportske aktivnosti
Vidi originalni članak

Članovi Stožera Grada Zagreba u četvrtak su jednoglasno donijeli prijedlog koji su uputili Nacionalnom stožeru za civilnu zaštitu, a koji se tiče popuštanja epidemioloških mjera.

Uz ostalo, zaključak za odgojno-obrazovne ustanove je sljedeći: Od 1. do 5. veljače za sve učenike osnovnih škola, kao i za učenike završnih 4. razreda gimnazija i strukovnih škola, te 5. razreda medicinskih škola, nastava će se organizirati po Modelu A, što znači da se ti učenici vraćaju u školske klupe. Ostali razredi srednjih škola od 1. do 5. veljače još ostaju po Modelu C, znači u nastavi na daljinu.

U glazbenim će se školama od ponedjeljka prema modelu A odvijati samo individualna nastava instrumenta i to za učenike osnovnih škola i maturante glazbenih srednjih. Solfeggio i ostala nastava ostaju u Modelu C.

BUJAS: MOGUĆE SU I TUŽBE Ništa od kave za van, ugostitelji bijesni: 'Ovo je katastrofalno'

Kako nas je izvijestila dogradonačelnica Olivera Majić, gradski Stožer predlaže da se od 8. do 12. veljače redovna nastava po modelu A, dakle u školama, ponovo organizira za sve učenike redovnih i umjetničkih osnovnih i srednjih škola.

Što se tiče sportskih aktivnosti u školskim dvoranama, zbog preporuke Nacionalnog stožera dvorane se i dalje neće koristiti. O tome će detaljnije izvijestiti nadležne organizacije. 

Nacionalni stožer o prijedlogu se mora očitovati do kraja dana, budući da zakonski ističu rokovi primjene dosadašnjih mjera, tumači Olivera Majić. Također, mjere će se mijenjati ako tako bude zahtijevala epidemiološka situacija.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • pametnijiodtebe 29.01.2021.

    Taman kad su brojevi pali ce pustit klince da malo sire zarazu kako bi imali izliku upropastavati srednji sloj do Uskrsa

  • BlackRaven 29.01.2021.

    Kolko ima tih "stožera"? Nacionalni, gradski, općinski, seoski? Stožer za medu i ekipu u šumi? Pa stožer za vuka i lisicu? Koje pranje love... A svi do jednog nesposobni i bespotrebni.

  • 28.01.2021.

    stožer koji ni prstom nije mrdnuo zbog ljetnog profita .. 10 000 umrlih sad njemačka sve zatvara .. ovi dernek pripremaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare