To je to što me zanima!

Zagrepčaninu tumor na mozgu probio glavu i uništio mu lice

Spasili mu život: Stručnjaci iz KB-a Dubrava Zagrepčaninu odstranili rijedak tumor mozga koji srećom nije bio zloćudan. Zahtjevna operacija je trajala punih šest sati
Vidi originalni članak

U 25 godina radnog vijeka Zagrepčanin Niko Kopljar (47) nikad nije bio na bolovanju. Sve dok mu u prosincu 2013. nisu dijagnosticirali iznimno rijedak tumor mozga.

U trenutku dijagnoze tumor je Kopljaru već probio kosti lubanje i proširio se na desnu stranu lica. Stručnjaci u KB-u Dubrava, kojima se obratio za pomoć, znali su da moraju brzo reagirati, no unatoč brojnim detaljnim pretragama nisu mogli potvrditi je li riječ o zloćudnom ili dobroćudnom tumoru, što im je važno znati. 

Početkom ožujka prihvatili su rizik i okupili multidisciplinarni tim liječnika. Upravo im je stručnost i znanje koje imaju pomoglo da operacija, koja je trajala šest sati, prođe bez problema i da Kopljara samo tjedan dana od operacije otpuste kući.

- Tumor promjera oko pet centimetara morali smo odstraniti u dva dijela, najprije dio na licu, a onda i onaj u mozgu. Pritom oštećenja vitalnih funkcija mozga nisu dolazile u obzir - rekao je doc. dr. sc. Ivica Lukšić, voditelj Odjela za onkološku kirurgiju glave i vrata KB-a Dubrava, i dodao da su tumori kakvog je Kopljar imao većinom zloćudni. Njegov to nije bio, pa potrebe za daljnjim liječenjem nema.

Ova vrsta tumora gotovo se nikad ne pojavljuje u mozgu

Tumor zbog kojeg je Kopljar trpio jake glavobolje uglavnom se pojavljuje na čeljusti. Dio lubanje koji je probio liječnici su nadomjestili umjetnim materijalom, a rez na vlasištu u Kopljara se gotovo i ne primjećuje.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • missplava 23.03.2014.

    svaka čast

  • Pikavac 23.03.2014.

    Bio sam operirao glavu na rebru(subduralni) sve je proslo ok ,Neurokrirurzi spasili su mi zivot ,jos je ostala cista u glavi koju nece dirati,jer ne stvara pritisak,hocu reci vidim da sam siguran u koju god bolnicu da odem,da ima vrhunskih neurokirurga. I neko je prije napisao da im treba dati ministarske place ,ja se slazem i jos vece, zelim reci HVALA VAM !:)

  • Ante Galic 23.03.2014.

    Postovanje Doc.Luksicu i njegovom timu ,to samo mogu najbolji i sam sam se uvjerio. Puno srice i uspjeha

Komentiraj...
Vidi sve komentare