To je to što me zanima!

Zagrepčanka Zvijezdana: 'Plaćam auto koji nemam’

Zvijezdana Posarić (31) naručila je Daciju. Digla je kredit, no tvrtka je propala. Auto joj nisu dali, ali ga mora plaćati. Prva rata od 671 kn je sjela...
Vidi originalni članak

Bila sam presretna što ću konačno imati svoj automobil. Jedva sam čekala parkirati novu Daciju Sandero u garažu. No prevarili su me. Ostala sam bez auta, a moram ga plaćati, rekla je Zvijezdana Posarić (31) iz zagrebačkog naselja Oranice.
U rujnu je u salonu Konteksta d.o.o., Renault Nissanova koncesionara, naručila auto. Trebao je stići iz Rumunjske, a isporuku su dogovorili za 15. listopada. Zvijezdana je digla kredit u Zagrebačkoj banci od oko 47.000 kuna na rok otplate sedam godina. Banka je automobil koncesionaru isplatila po ugovoru.
- Stalno su odgađali isporuku. Prije tri tjedna šef salona nazvao me i obavijestio da je Kontekst d.o.o. bankrotirao - kaže Zvijezdana. Dao joj je zamjensko vozilo dok ne bude u mogućnosti isporučiti Daciju. Vozilo je pred njezinom kućom bilo tek sat vremena. Po auto su došli predstavnici Renault Nissana Hrvatska.
- Prva rata kredita od 671 kunu već mi je sjela. Zvala sam i koncesionara i Renault Nissan, ali ne reagiraju - razočarana je Zvijezdana. Prijavila je sve policiji.

RENAULT NISSAN: NISMO DUŽNI ISPORUČITI AUTO
Iz Renault Nissana Hrvatska poručili su da su ugovor s Kontekstom d.o.o. raskinuli. Razmatraju slučaj. Tvrde kako njima nije platio auto i kako ga nisu dužni isporučiti. Iz Konteksta nismo dobili komentar. I bivši ovlašteni prodavač Renault Nissanovih vozila varaždinske županije, Auto plus, 2006. prevario je kupce. Prodao im je vozila koja nije imao. Prodavao je i aute u svom vlasništvu, što je protivno ugovoru s Renault Nissanom Hrvatska.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • djubre 06.12.2008.

    Administrator će naravno pobrisati ali ja ponovo konstatiram da čak i u ovom trenutnku na internet stranicama www.dacia.hr Renault Nissan kao generalni uvoznik vozila Dacia upućuje kupce na koncesionara Kontekst d.o.o. Oranice 40. Provjerite i uvjerite se da je tako kako tvrdim.

  • mayhem26 06.12.2008.

    Pa kokoš zar nezna da se u rumunjskoj kupuju samo konji sa zapregom i nista vise......Tako ti je to kad hoces sa rumunjima imat posla............

  • Ivan_ST 06.12.2008.

    pa ja bi volio bit ko vi i tako jednostavno gledat svit, jaki ste nema šta. Za sve je Sanader kriv :-) Izmlati se dite u školi, mafija upuca dilera, stari starac u Srbiji umre od gladi u Kini se prevrne kesa riže - Sanader je kriv. Bravo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare