To je to što me zanima!

Zajednički prosvjed radnika sisačke i riječke rafinerije

Radnici na prosvjedu u Sisku žele još jednom upozoriti da gašenjem rafinerije, nestaje i sam Sisak kao industrijski grad. Prosvjed će se održati na tržnici u Sisku
Vidi originalni članak

Radnici Rafinerije Sisak održat će prosvjed na tržnici Kontroba u Sisku gdje će im se pridružiti i kolege iz riječke Rafinerije. Žele još jednom upozoriti da gašenjem rafinerije, nestaje i sam Sisak kao industrijski grad. 

U vezi s događajima o rafinerijskom poslovanju oglasio se mađarski MOL. Potpredsjednik za korporativne komunikacije Dominic Köfner prozvao je ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Optužio ga je da radi politički pritisak na neke članove Inine Uprave kako bi spriječili postupke koji su u najboljem komercijalnom interesu kompanije.

A tri hrvatska člana Uprave Ine u pismu su upozorila Nadzorni odbor da poslovanje kompanije nije u skladu sa zakonom. Sporno je što su ovlasti Uprave prebačene na izvršne direktore i oni su time dobili prevelike ovlasti pa trojica članova Uprave traže ukidanje njihovih funkcija. Sjednica Nadzornog odbora sazvana je za četvrtak. 

Ina je, pak, priopćila da je njezin aktualni model korporativnog upravljanja zakonit. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 01.10.2014.

    Na žalost, naftaški birokrate u Budimpešti vas ne vide....

  • kung fu panda 01.10.2014.

    podrška radnicima

  • svejedobro 01.10.2014.

    Žao mi je tih ljudi, ali mislim da se bore s vjetrenjačama...

Komentiraj...
Vidi sve komentare