To je to što me zanima!

Zakazano ročište: Smiljani će uskoro suditi za sestrinu smrt

Za 18. rujna zakazano je pripremno ročište Smiljani Srnec, optuženoj za ubojstvo sestre Jasmine. Ročište će biti zatvoreno za javnost...
Vidi originalni članak

Na Županijskom sudu u Varaždinu je zakazano pripremno ročište u kaznenom postupku protiv Smiljane Srnec (45), optužene za ubojstvo sestre Jasmine Dominić (23). Ročište će se održati 18. rujna u 9 sati, te je zatvoreno za javnost. Nakon toga, uskoro se može očekivati i početak rasprave.

Nakon što je 22. kolovoza ove godine, Srnec potvrđena optužnica i produžen zatvor, Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, tada je rekao da će suđenje krenuti u najkraćem mogućem roku. Inače, Srnec je teško podnijela vijest da će joj suditi za sestrino ubojstvo. Iako se tijekom dosadašnjeg postupka branila šutnjom, dok su je pravosudni policajci u lisicama privodili na Županijski sud na sjednicu Optužnog vijeća na kojem je potvrđena optužnica, Srnec je plakala i novinarima izjavila da nije kriva.

SLUČAJ 'ŠKRINJA' Ako nema dokaza, sud može Smiljanu pustiti na slobodu!

Županijsko državno odvjetništvo je u srpnju protiv nje podiglo optužnicu, smatrajući je krivom za ubojstvo sestre Jasmine čije je tijelo pronađeno u veljači ove godine u škrinji obiteljske kuće Srnecovih ispod zamrznutih komada mesa, u međimurskom Palovcu.

Tužiteljstvo smatra da je Srnec ubila svoju sestru s najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi prije 19 godina, a leš je slučajno pronađen 16. veljače ove godine. Bit će to jedan od najzanimljivijih sudskih postupaka u povijesti hrvatskog pravosuđa, zbog proteka vremena, što je otežalo prikupljanje materijalnih dokaza. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 10.09.2019.

    hrvatsko sutstvo pravi samo cirkus od tog slucaja samo radi zarade jer nemaju pametnijeg posla

  • charles_bronson 10.09.2019.

    Čini se da joj možete pljunut pod prozor.

  • Leo Archibald 10.09.2019.

    Cjelu familiju strpat va rest.

Komentiraj...
Vidi sve komentare