Obavijesti

News

Komentari 8

Zakazano ročište: Smiljani će uskoro suditi za sestrinu smrt

Zakazano ročište: Smiljani će uskoro suditi za sestrinu smrt

Za 18. rujna zakazano je pripremno ročište Smiljani Srnec, optuženoj za ubojstvo sestre Jasmine. Ročište će biti zatvoreno za javnost...

Na Županijskom sudu u Varaždinu je zakazano pripremno ročište u kaznenom postupku protiv Smiljane Srnec (45), optužene za ubojstvo sestre Jasmine Dominić (23). Ročište će se održati 18. rujna u 9 sati, te je zatvoreno za javnost. Nakon toga, uskoro se može očekivati i početak rasprave.

Nakon što je 22. kolovoza ove godine, Srnec potvrđena optužnica i produžen zatvor, Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, tada je rekao da će suđenje krenuti u najkraćem mogućem roku. Inače, Srnec je teško podnijela vijest da će joj suditi za sestrino ubojstvo. Iako se tijekom dosadašnjeg postupka branila šutnjom, dok su je pravosudni policajci u lisicama privodili na Županijski sud na sjednicu Optužnog vijeća na kojem je potvrđena optužnica, Srnec je plakala i novinarima izjavila da nije kriva.

Ako nema dokaza, sud može Smiljanu pustiti na slobodu!
Ako nema dokaza, sud može Smiljanu pustiti na slobodu!

Županijsko državno odvjetništvo je u srpnju protiv nje podiglo optužnicu, smatrajući je krivom za ubojstvo sestre Jasmine čije je tijelo pronađeno u veljači ove godine u škrinji obiteljske kuće Srnecovih ispod zamrznutih komada mesa, u međimurskom Palovcu.

Tužiteljstvo smatra da je Srnec ubila svoju sestru s najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi prije 19 godina, a leš je slučajno pronađen 16. veljače ove godine. Bit će to jedan od najzanimljivijih sudskih postupaka u povijesti hrvatskog pravosuđa, zbog proteka vremena, što je otežalo prikupljanje materijalnih dokaza. 

Pokretanje videa ...