To je to što me zanima!

Zaključak sastanka G7: Ukrajini ćemo pomagati dok god treba, Kina ne smije stati uz Rusiju...

Rekli su i da će se pozabaviti, kako su kazali, "ruskim dezinformacijama" kojima je cilj okrivljavanje Zapada za probleme s opskrbom hranom diljem svijeta
Vidi originalni članak

Ministri vanjskih poslova skupine G7 u subotu su obećali da će pojačati gospodarsku i političku izolaciju Rusije, nastaviti opskrbljivati Ukrajinu oružjem te da će raditi na ublažavanju globalne nestašice hrane zbog rata.

IZ MINUTE U MINUTU Turska nudi evakuaciju boraca iz Azovstala. Konvoj od 500 do 1000 auta napušta Mariupolj

Nakon sastanka u 400 godina starom dvorcu u baltičkom ljetovalištu Weissenhausu, šefovi diplomacije Velike Britanije, Kanade, Njemačke, Francuske, Italije, Japana, SAD-a i Europske unije obećali su također da će nastaviti s vojnom pomoći Ukrajini "koliko god je to potrebno".

SIGURNI I OD NUKLEARNIH NAPADA Tajni grad ispod Helsinkija: Ako Rusi napadnu, mi smo spremni, imamo mjesta za 750.000 ljudi

Poručili su i da će se pozabaviti, kako su kazali, "ruskim dezinformacijama" kojima je cilj okrivljavanje Zapada za probleme s opskrbom hranom diljem svijeta zbog ekonomskih sankcija Moskvi i pozvali su Kinu da ne pomaže Rusiji i da ne opravdava rusku invaziju, navodi se u zajedničkoj izjavi.

CIJELA OBITELJ NA METI Britanci sankcionirali i Putinovu ljubavnicu Alinu: 'Dodatne ćemo mjere uvesti za njegove bližnje'

Ključ za jačanje pritiska na Rusiju je zabrana ili postupni prestanak kupovine ruske nafte. Očekuje se da će države članice EU-a idućeg tjedna o tom pitanju postići dogovor, iako trenutno postoji protivljenje Mađarske.

TKO GINE ZA RUSIJU? Rusko 'topovsko meso': Šefovi u najgore misije šalju manjine iz Sibira, za njih nikog nije briga...

"Ubrzat ćemo naše napore da smanjimo i okončamo oslanjanje na ruske energente što je brže moguće, nadovezujući se na obveze G7 o postupnom ukidanju ili zabrani uvoza ruskog ugljena i nafte."

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Možemo 15.05.2022.

    Vi ste odlučili šta će kina. Vidjecete odgovor pranje mozga je prošlost

  • zaladilo 14.05.2022.

    Nu,kinezma će te govort djec vanzemaljaca kuji skupa šnjimi su tamne strane mjeseca sore zemlju odmanama!

  • be yourself 14.05.2022.

    Zapad nikad jadniji. Kakve su to gluposti ko smije s km. Jadno i bijedno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare