To je to što me zanima!

Podolnjak: Najvjerojatnije ću biti potpredsjednik Sabora

Podolnjak je na pitanje hoće li on biti potpredsjednik Sabora kazao: "To je funkcija koju će najvjerojatnije obnašati". Imena budućih ministara nije želio otkrivati
Vidi originalni članak

Naš prijedlog podnosimo jer smo to najavili prije izbora, ali smo o tome razgovarali i s obje koalicije i višekratno smo najavljivali da ćemo podnijeti ovaj prijedlog i da ćemo ukinuti tu naknadu svim zastupnicima, koja im je pripadala nakon kraja mandata. To je ono što su prihvatile obje koalicije u pregovorima i postignuta je suglasnost. Očekujemo punu suglasnost u Saboru, rekao je u ponedjeljak za HRT Robert Podolnjak i tako komentirao najave Mosta o izmjenama zakona kojim bi se saborskim zastupnicima nakon prestanka mandata ukinule povlastice koje su dosad imali. 

- Dio zastupnika koji će na dužnosti biti jako kratko mogli bi pokušati iskoristiti ovo pravo, stoga moramo zakon što prije izglasati - rekao je Podolnjak. Naglasio je da će se o tom prijedlogu raspravljati nakon što Sabor da suglasnost o novoj Vladi te da bi se zakon odnosio na sve zastupnike osmog saziva. 

- Treba učiniti reviziju svih prava i u miru pročešljati sve zakone, od zakona o sukobu interesa pa sve do plaća svih državnih dužnosnika - rekao je Podolnjak. 

Podolnjak je gostovao i u Dnevniku NoveTV te je na pitanje hoće li on biti potpredsjednik Sabora kazao je "to funkcija koju će najvjerojatnije obnašati".

Imena budućih ministara nije želio otkrivati već je samo poručio kako će ih objaviti kada se oko njih svi usuglase.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • nikluk20 19.01.2016.

    pročitao sam naslov i pitam se zbog čega to sve nije bilo gotovo pred mjesec dana....?

  • ciara46 19.01.2016.

    Mogli ste lijepo biti predsjednik Sabora, ovako ste svojim odbijanjem prepustili mjesto Raineru, šteta!

  • rosa110 19.01.2016.

    A da li ce biti zadrzane rotirke kada "face" zure na janjetinu, skijanje ili razna druga izlezavanja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare