To je to što me zanima!

"Zakon o HRT-u omogućuje novo bogaćenje odvjetnika"

Ustavni sud ukinuo je dopunu Zakona o HRT-u koji je propisivao da će javna radiotelevizija, umjesto posredstvom odvjetničkih ureda, sama naplaćivati dugovanja po RTV pristojbi
Vidi originalni članak

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ocijenio je u četvrtak da je odluka Ustavnog suda da ukine tzv. Mostove dopune Zakona o HRT-u "izravno omogućila novo bogaćenje odvjetničkih društava, ponajviše odvjetničko-medijskog carstva". 

- Kakve god da je izračune dostavilo Ministarstvo kulture, ne sadrže sigurno ključnu analizu ni brojku, a to je koliko kuna uzimaju razne grupacije u Hrvatskoj tamo gdje ne trebaju odnosno izravno građanima. Izmjene zakona o HRT-u bile su pokušaj izmjene prinicipa na kojem Hrvatska funkcionira, a to je princip uzmi gdje možeš. Uvijek se savršeno dobro izanalizira zašto bogati trebaju biti još bogatiji, volio bih vidjeti analizu vladajućih kako siromašnima vratiti dostojanstvo. Jer ovrha i uzimanje zadnje kune za gledanje televizije nemaju veze s dostojanstvom - izjavio je Grmoja.

Ustavni sud ukinuo je dopunu Zakona o HRT-u koji je propisivao da će javna radiotelevizija, umjesto posredstvom odvjetničkih ureda, sama naplaćivati dugovanja po RTV pristojbi.

Odluku o ukidanju dopuna Zakona o HRT-u Ustavni sud donio je na prijedlog Hrvatske odvjetničke komore i HRT-a.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 26.10.2018.

    da hrt kodira svoje programe (kao što bi trebao) funkcioniralo bi po principu "plati pa gledaj", pa nebi bilo potrebe za ovrhama, odvjetnicima i tužbama, ali onda bi imali 5 (pet) pretplatnika.

  • portirije 26.10.2018.

    6,6%

  • DrugoMišljenje 26.10.2018.

    Kad na HRT-u bude kvalitete, bit će i novca. Do tada mi se možete jedino sa psom raspravljati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare