To je to što me zanima!

Zakon o umjetnoj oplodnji predali su Ustavnom sudu

Članice Ženske mreže Hrvatske su u četvrtak Ustavnom sudu predale prijedlog za ocjenu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji
Vidi originalni članak

Članice Ženske mreže Hrvatske u četvrtak su predale prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, javlja tportal.hr. U Ženskoj mreži smatraju da je Zakon po sadržaju protuustavan jer ograničava pravo žene na slobodno raspolaganje vlastitim tijelom pa vrijeđa i njihova temeljna ljudska prava i slobode zajamčene Ustavom RH. Predavanje prijedloga u sklopu je akcije "Moja maternica, moji jajnici - o njima ne mogu odlučivati državni i crkveni tajnici". Članice udruge također će na Cvjetnom trgu dijeliti letke o reproduktivnim pravima žena.

MESIĆ POKRENUO POSTUPAK OCJENE USTAVNOSTI ZAKONA
Predsjednik Stjepan Mesić na temelju Ustava Republike Hrvatske pokrenuo je postupak ocjene ustavnosti Zakona o medicinskoj oplodnji. Prema odredbi članka 62. Ustava Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika, država, među ostalim, štiti materinstvo. Zakonskim utvrđivanjem prava na medicinksu oplodnju u Zakonu o medicinksoj oplodnji povrijeđeno je pravo po kojem država štiti materinstvo jer ograničava pravo na medicinsko oplodnju onima koji žele ostvariti materinstvo, a da nisu u bračnoj, odnosno izvanbračnoj zajednici.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 1Broj 30.07.2009.

    ne razumijam ja oko cega e vi prepucavate....................ako volite (ili mislite da ce te ih voljeti) djecu i zaista ih jako zelite..............usvojite koje...............ima ih dosta koja su rodjena a nisu zeljela to biti....................imate velike sanse pomoci nekome tko ce vam znati vratiti vasu ljubav i paznju...............eto......................jednostavno.

  • user_38602 30.07.2009.

    ma ko mi daje minuse.....nek se javi......sta sam to lose rekla....SAMO NAPRIJED....znaci ima takvih ljudi koji su protiv..sramite se........svasta!!!!

  • banako 30.07.2009.

    Sretno sa pobijanjem ovog glupog zakona...kako slika kaže;vaša maternica,vaše jajne stanice,vaša odluka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare