To je to što me zanima!

Žalac i Rimac su razmjenjivale WhatsApp poruke o softveru: 'Ovo će biti po mom. Što prije'

Europski istražitelji u optužnici protiv Žalac su među dokazima naveli poruke koje je razmjenjivala sa Josipom Rimac, a u kojima spominju 'AP', a pričaju i o kupnji softvera za koju je optužena, piše Telegram
Vidi originalni članak

Europski tužitelji u zadnjim danima prošle godine podigli su optužnicu protiv bivše Plenkovićeve ministrice Gabrijele Žalac i to zbog sumnje da je oštetila državni i europski proračun na kupnji skupog softvera. 

Uz nju su optuženi još i konzultant Mladen Šimunac, Marko Jukić iz tvrtke Ampelos te bivši ravnatelj Središnje agencie za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric. 

ZA AFERU SOFTVER Ured europskog tužitelja digao optužnicu protiv Žalac, šefa državne agencije i još dvojice

Cijena nabave informacijskog sustava je odlukom bivše ministrice nerealno određena u iznosu od 1,73 milijuna eura iako bi realna cijena tog sustava iznosila otprilike € 360.000, navode tužitelji.

Među dokazima koje su naveli su i poruke koje je Žalac razmjenjivala s Josipom Rimac, piše Telegram. A radi se o porukama koje su poslužile u Uskokovoj istrazi oko afere vjetroelektrane. 

KRAKOVI AFERE 'SOFTVER' Uhićeni suradnik Gabrijele Žalac svojom obranom otvorio nove slučajeva muljanja novcem EU!

Kako otkriva Telegram, istražitelji su u WhatsApp grupi našli poruke koje su razmjenjivale nakon odluke Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) koja je srušila prvi natječaj, ali je Žalac nastavila s postupkom. U porukama spominju podršku osobe 'AP', a Rimac daje podršku kolegici Žalac.

- Srećiceeee. Samo hrabro. Vidim da su i ovi u javnoj nabavi išli kontra. Ako ti tamo nešto treba samo me zovi. Za tebe sve - piše Rimac. 

Par dana kasnije Žalac u razgovoru o softveru poručuje: "Ali gle. Ovo će bit po mom. Što prije:"

Sutra ćemo dogovoriti s AP, i složimo mi kontru - nastaivla je Rimac. 

- Već je on odmah rekao… Ali ja sam ljuta što je on dozvolio ovo. J….e Josipa. Bezveze- odgovara Žalac.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Luna777 27.01.2023.

    Koliko takvih Josipa i Žalac imamo, iskaču iz svake paštete, ZNA SE, domoljubi i domoljupke, a AP okreće glavu ili drži lojtru (ljestve)?!? Sve za vlast, vlast ni za što! Ima se, može se, hvala dragomu Bogu, zar ne, dok ne pokuca OLAF na vrata! Šteta što ne kuca češće, ili je ovo možda samo početak?

  • Miške 27.01.2023.

    Moj susjed je rekao: nebu dobre, i babe su počele krasti.

  • Dory Ri.. 27.01.2023.

    znaci u Bruxelu ne pomaze clanska iskaznica... zlocesti su tamo ljudi...Mozda se plenki nekako nagodi za svoju simpatiju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare