To je to što me zanima!

Zamijenili bubrege i spasili svoje najdraže od smrti

Suzanne Wills i njen otac Donald Planner očajno su godinama čekali donora bubrega. Tad su sreli Margaret i Rogera Wearna te napravili zamjenu
Vidi originalni članak

Suzanne je svoj bubreg darovala Margaret dok je njezin suprug Roger bubreg dao Suzanninom ocu Donaldu. Operacija se odvijala na dva različita mjesta, a organi su se prevozili ambulantnim kolima do obiju bolnica. Margaret i Donald godinama su čekali na bubreg jer u obitelji nije bilo kompatibilnih donora.
- Cijela situacija je nevjerojatna. Zahvaljujem svojoj kćeri i obitelji Wearn - rekao je Donald (61), kojem je transplantacija bubrega definitivno spasila život. Suzanne nije bila kompatibilni donor jer ona i otac imaju različitu krvnu grupu. Tada je Suzanne u nacionalnoj bazi donora naletjela na obitelj Wearn. Naime, Roger je želio svojoj supruzi Margaret darovati bubreg, ali organi se također nisu podudarali. Suzanne je potom stupila u kontakt s Wearnovima i operacije su dogovorene u bolnicama u Portsmouthu i Plymouthu. U registru je prijavljeno oko 40 obitelji koje žele darovati organe, a na godinu se izvrši oko 50 operacija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare