To je to što me zanima!

Žao mi je što nije bilo interesa kad se kupovalo za Sanadera

Žao mi je što nije bilo toliko pitanja kada se ukradenim novcem kupovao BMW za bivšeg premijera. A da ste pitali, možda bi saznali da je taj novac ukraden - kaže
Vidi originalni članak

Ministri se sada ograđuju od trošenja novca na skupocjene automobile. Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić kaže kako se po ministarstvima smanjuju troškovi.  

- Štedi se na svim razinama i sve moguće troškove smanjili smo na najmanju moguću razinu - rekla je Opačić. Novinar ju je, naime, upitao može li se njezina izjava da su ministarstva na minimalcu staviti u kontekst nabave skupocjenih auta.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kaže kako će i dalje dolaziti na posao u privatnom autu, a službeni će koristiti za službene svrhe.

- Niti sam raspisivao natječaj, niti sam birao automobile. I dalje ću se dovoziti na posao svojim autom, a kad idem na službene stvari, vozit ću se u službenom, onom koji je nabavio Ured za javnu nabavu - rekao je Maras na predstavljanju programa Poduzetnički impuls za 2014. godinu. Njemu je svejedno u čemu će se voziti. Bitno je da je auto funkcionalan i da vozi od točke A do točke B. Trenutačno se vozi u posuđenom autu, piše Jutarnji list. 

Na pitanje nije li preskupo trošiti toliko novca na automobile, Maras je rekao kako mu je žao što nije bilo ovakvog interesa kad se nabavljao auto za Sanadera. 

- Žao mi je što nije bilo toliko pitanja prije pet, šest godina, kada se ukradenim novcem kupovao BMW za bivšeg premijera. A da ste pitali, možda bi saznali da je taj novac ukraden - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 259

  • dedica1 19.02.2014.

    HDZ - ( Hajde Drpi Zbore) SDP - (Sada Drpaj Ponovo)

  • dedica1 19.02.2014.

    Joj ljudi! Pa to kosta vise nego sto krive Sanadera za sve prisvojeno. Pa kok vraga budemo delali sad s tim ministrima? Budemo opet glasovali za njih ili ih bumo otpuhnuli. A kaj ce automobili,isto z njima ili buju ostali u vladi.

  • Ahileja 18.02.2014.

    U vrijeme Sanadera nije se znalo tko koliko i za koga kupuje automobile i za čiji novac. Ipak smo malo napredovali u 'transparentnosti' trošenja državnog novca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare