To je to što me zanima!

Zapadne sile osudile nasilno ponašanje sirijskog režima

Obama, Merkel i Sarkozy osudili su nasilje nad sirijskim stanovništvom i dogovorili nove mjere pritiska na sirijskog predsjednika. Njegovi tenkovi opet su gađali Hamu
Vidi originalni članak

Nakon što je američka državna tajnica, Hillary Clinton, rekla da je sirijska vlada ubila više od 2000 protestanata diljem zemlje i da je s tim izgubila sav legitimitet, Barack Obama odvojeno je telefonski razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyem pri čemu su svi osudili bezobzirno nasilje nad sirijskim stanovništvom.

Razmotrili su dodatne mjere kojima će izvršiti pritisak na Assadov režim te su dali potporu sirijskom narodu, piše BBC

Sirijski tenkovi ponovno su gađali Hamu. Pretpostavlja se kako je broj mrtvih veći od 135 otkako je vojska pokrenula napad na grad u nedjelju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • feba 08.08.2011.

    Pa ne samo u Siriji zaboga ljudi ratuju po cijelom svijetu.Uvijek negdje netko ratuje.Ali da li ovi moraju baš u svakoj juhi da budu začin jer umjesto da smire oni raspale sve još gore.Neka Obama pokuša kriminal,rasizam i ostalo da počisti prvo u svojo Americi a i ona gospa koja tjera sve iz Njemačke.Halo,koju vi pravdu tražite??

  • MihaelCikač 07.08.2011.

    kako mi se ti ameri gade..

  • gogson00 06.08.2011.

    To što se događa u Siriji jest za svaku osudu. Ako je brojka od 2000 civila točna, onda bi diktator trebao visjeti sa drveta, kao i vojnici koji su otvorili vatru na nenaoružane civile. A što se tiče SAD-a, treba reći da oni ne mare, niti su ikad marili za narod, pa ubili su gotovo 3000 svojih državljana 11.rujna...

Komentiraj...
Vidi sve komentare