To je to što me zanima!

Zapalila se jahta kod Hvara: Spasili posadu prije potonuća

Posadu havarirane jahte uspjeli su spasiti prije širenja požara i potonuća. Za sada nije uočeno znatnije onečišćenje mora
Vidi originalni članak

Službenici Lučke kapetanije Split zaprimili su u srijedu u 16.20 vijest o jahti na kojoj je izbio požar u hvarskom arhipelagu. MRCC Rijeka je spasio posadu havariranog glisera, prije širenja požara i potonuća.

U ovoj pomorskoj nesreći nema ozlijeđenih, i za sada nije uočeno znatnije onečišćenje mora, a ukoliko se dogodi  istjecanje oko 900  litara pogonskog goriva iz brodskih spremnika, nadjelovanje su spremni djelatnici specijalizirane tvrtke za spriječavanje i uklanjanje onečišćenjaiz mora i morskog okoliša, koji poziciju potonuća osiguravaju u suradnji sa pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva  'Sv. Florijan'  iz Kaštela, koji su na poziciju doplovili vatrogasnim plovilom.

Iz MRCC Rijeka o događaju je, uz nadležnu Lučku kapetaniji Split, obaviještena Pomorska policija Split, a  potonula jahta  ne  predstavlja opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu, budući da se nalazi na dubini od približno 50 metara.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • micovicdragi 25.07.2019.

    Kako ih održavaju ,tako im se i zapale , i potonu . To su sve falši bogataši , glumci , upadnu u pare , kupe brod , a posli nema za makijato ,a kamoli za nove akumulatore ..... !!!

  • jopet_1 24.07.2019.

    Jel bila osigurana

  • Max29Mir 24.07.2019.

    Koji je to peh da ti izgori jahta na moru.Toliko vode a ti ne možeš ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare