To je to što me zanima!

Zapalila se luksuzna jahta na vezu, brzo izgorjela i potonula

Iako su vatrogasci brzo došli, zbog povremenih eksplozija nije bilo moguće odmah pristupiti plovilu. Jahta je na kraju samo potonula. Srećom, nitko nije ozlijeđen
Vidi originalni članak

U četvrtak navečer pred Primoštenom, stotinjak metara od obale, izgorjela je 16-metarska motorna jahta pod njemačkom zastavom. Požar je izbio u 22.45, a ugasio se tek u 23.52 kada je brod potonuo.

Na njemu su u trenutku izbijanja požara bila dvojica Nijemaca, 62-godišnji vlasnik i njegov 64-godišnji prijatelj. No, uspjeli su na gumenjaku napustiti jahtu, tako da nema ozlijeđenih. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Policija tek istražuje uzroke havarije.

- Pregledom mjesta potonuća nisu uočeni tragovi izlijevanja goriva. Tijekom dana slijedi daljnje postupanje s ciljem utvrđivanja uzroka požara i nastale štete - stoji u izvješću Policijske uprave Šibensko-kninske.

Josip Jadrijević, predsjednik Šibenskog DVD-a koji je smješten par stotina metara od mjesta požara, kaže da su vatrogasci bili nemoćni.

- Došli smo odmah po izbijanju vatre, ali s obale nismo mogli puno učiniti. Mi kao dobrovoljno vatrogasno društvo nismo obučeni ni opremljeni za učinkovito gašenje ovakvih požara. Krenuli smo čamcima prema jahti i spustili u more pumpu, kojom smo polijevali zapaljeni brod. Vrlo brzo, za manje od 15 minuta, tu su bili profesionalni vatrogasci iz JVP Šibenik. No, jahti nije bilo spasa - rekao nam je Jadrijević.

S obale se, osim dima, osjetio i miris nafte, ali srećom, nije bilo znatnijeg zagađenja mora. Djelatnici komunalnog poduzeća Bucavac ujutro su su s plaža i šetnica skupljali izgorene plastične i drvene dijelove broda. Usporedo s istragom, priprema se i vađenje olupine.

Svjedoci kažu da su s gorućeg broda čuli nekoliko eksplozija. Govore da su eksplodirale plinske boce, hladnjak i rezervoari. Brodovi koji su bili u blizini na vrijeme su se odmaknuli.

- Srećom da mu u rezervoarima umjesto dizela nije bio benzin. Inače bi se dogodila prava eksplozija i možda bi se zapalila druga plovila - rekli su nam ujutro čistači. 

Da je kojim slučajem jahta umjesto na plutači bila vezana u primoštenskom portu, kažu, šteta bi bila nesaglediva.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Uragan_1 23.09.2017.

    Dobro osigurana !

  • Šperhakl 23.09.2017.

    staru jahtu neće nitko kupiti, osiguraš i dobiješ hrpu love od osiguranja i kupiš novu

  • 22.09.2017.

    Dva prijatelja ili dva ,,edera?

Komentiraj...
Vidi sve komentare