Obavijesti

News

Komentari 32

Zapalila se luksuzna jahta na vezu, brzo izgorjela i potonula

Zapalila se luksuzna jahta na vezu, brzo izgorjela i potonula
3

Iako su vatrogasci brzo došli, zbog povremenih eksplozija nije bilo moguće odmah pristupiti plovilu. Jahta je na kraju samo potonula. Srećom, nitko nije ozlijeđen

VIDEO

U četvrtak navečer pred Primoštenom, stotinjak metara od obale, izgorjela je 16-metarska motorna jahta pod njemačkom zastavom. Požar je izbio u 22.45, a ugasio se tek u 23.52 kada je brod potonuo.

Na njemu su u trenutku izbijanja požara bila dvojica Nijemaca, 62-godišnji vlasnik i njegov 64-godišnji prijatelj. No, uspjeli su na gumenjaku napustiti jahtu, tako da nema ozlijeđenih. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Noćas je u Primostenu izgorjela 15-metarska jahta - tek se sanira zagađenje Reporter Hrvoslav Pavic

Posted by 24sata on Friday, September 22, 2017

Policija tek istražuje uzroke havarije.

- Pregledom mjesta potonuća nisu uočeni tragovi izlijevanja goriva. Tijekom dana slijedi daljnje postupanje s ciljem utvrđivanja uzroka požara i nastale štete - stoji u izvješću Policijske uprave Šibensko-kninske.

Josip Jadrijević, predsjednik Šibenskog DVD-a koji je smješten par stotina metara od mjesta požara, kaže da su vatrogasci bili nemoćni.

- Došli smo odmah po izbijanju vatre, ali s obale nismo mogli puno učiniti. Mi kao dobrovoljno vatrogasno društvo nismo obučeni ni opremljeni za učinkovito gašenje ovakvih požara. Krenuli smo čamcima prema jahti i spustili u more pumpu, kojom smo polijevali zapaljeni brod. Vrlo brzo, za manje od 15 minuta, tu su bili profesionalni vatrogasci iz JVP Šibenik. No, jahti nije bilo spasa - rekao nam je Jadrijević.

S obale se, osim dima, osjetio i miris nafte, ali srećom, nije bilo znatnijeg zagađenja mora. Djelatnici komunalnog poduzeća Bucavac ujutro su su s plaža i šetnica skupljali izgorene plastične i drvene dijelove broda. Usporedo s istragom, priprema se i vađenje olupine.

Svjedoci kažu da su s gorućeg broda čuli nekoliko eksplozija. Govore da su eksplodirale plinske boce, hladnjak i rezervoari. Brodovi koji su bili u blizini na vrijeme su se odmaknuli.

- Srećom da mu u rezervoarima umjesto dizela nije bio benzin. Inače bi se dogodila prava eksplozija i možda bi se zapalila druga plovila - rekli su nam ujutro čistači. 

Da je kojim slučajem jahta umjesto na plutači bila vezana u primoštenskom portu, kažu, šteta bi bila nesaglediva.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:27
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.