To je to što me zanima!

Zapalila se plinska boca: Vatra je uništila kuću umirovljenice

Mira Dokić (60) mijenjala je plinsku bocu. Prišla joj je plamenom upaljača nakon što ju je otvorila. U požaru su izgorjeli dnevni boravak i kuhinja, a žena je ozlijeđena
Vidi originalni članak

Umirovljenica iz mjesta Kantrovci kod Velike oko podneva je mijenjala plinsku bocu u kuhinji svoje obiteljske kuće. Navodno je plamenom upaljača prišla punoj boci, koju je u međuvremenu otvorila i iz koje je isticao plin, te je izbio požar. Vatra joj je zahvatila ruke, a žena se spasila skokom kroz prozor. Kako doznajemo, radi se o Miri Dokić (60).

- Bila sam u kući kad sam odjednom kroz prozor ugledala plamen i gusti crni dim. Izašla sam na ulicu i vidjela ženu kako leži pod prozorom i jauče. Pritrčala sam joj u pomoć i izvukla je izvan dvorišta - rekla nam je susjeda Kristina Kljajić. 

Odmah je, kaže, nazvala vatrogasce te uzela crijevo, pustila vodu i počela gasiti vatru. Miri su, tvrdi, u požaru opečene obje ruke te je uganula gležanj dok je skakala kroz prozor. 

- Živi ovdje sama. Ima samo kćer koja je u drugom selu. Vikala je da joj spasim stvari, ali bilo me strah ulaziti u kuću - dodaje Kristina. 

Mjesto nesreće obišao je i načelnik općine Velika Vlado Boban. 

- Srećom, u zraku se nije stvorila kritična koncentracija plina koja bi dovela do eksplozije i još veće štete. Došao sam se uvjeriti da je s gospođom sve u redu. Prevezli su je u požešku bolnicu - potvrdio nam je Boban. 

Više detalja o uzroku požara bit će poznato nakon završetka očevida. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_60928 03.06.2014.

    Nije se zapalila plinska boca,nego plin koji je iz nje izlazio!

  • vana 3 03.06.2014.

    O jadna žena ipak je dobro prošla moglo je i biti gore.Hvala susjedi koja joj je protekla u pomoć,ženi želim brz oporavak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare